Foto:

GroenLinks en PvdA Sint-Michielsgestel gaan samen verder

GroenLinks en de PvdA in de gemeente Sint-Michielsgestel nemen met één kandidatenlijst en één programma deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022. De samenwerking streeft naar een groener en socialer beleid in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Sint-Michielsgestel - Onlangs stemden de leden van de beide partijen in de eerste gezamenlijke ledenvergadering in met de nieuwe combinatie, die de naam GroenLinks-PvdA Sint-Michielsgestel krijgt. De afgelopen maanden werden tussen beide partijen diverse gesprekken gevoerd over een mogelijke samenwerking. Daarbij werd gekeken naar de succesvolle samenwerking van GroenLinks en PvdA in onder meer Vught, Boxtel en recent in Meierijstad

Krachten bundelen

“We zien in de uitslagen van de provinciale en landelijke verkiezingen dat veel mensen op progressieve partijen stemmen. Door nu samen te gaan, willen we meer inwoners van onze dorpen aanspreken om actief te worden voor deze nieuwe combinatie”, zegt PvdA fractievoorzitter Adriaan van der Maarel.

De afgelopen jaren werkten beide partijen al nauw samen in de gemeenteraad. Op onderwerpen als betaalbare woningen voor alle doelgroepen, meer groen in de gemeente, aandacht voor duurzaamheid en voor een sociaal beleid voor iedereen in de gemeente. Door de krachten te bundelen willen GroenLinks en de PvdA werken aan een socialer en groener beleid in de gemeente.

Luisteren

“We hebben gemerkt dat we op heel veel thema’s op één lijn zitten”, vult Sam Goossens, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in de Gestelse raad aan. “We streven allebei naar een gemeente die meer oog heeft voor de positie van mensen en de omgeving. Een gemeente die in gesprek gaat over de thema’s die spelen en luistert naar de verschillende meningen. Daar willen we de komende jaren aan blijven werken, nu samen en liefst met een steviger positie in de gemeenteraad.”

De komende maanden wordt gewerkt aan een gezamenlijke kandidatenlijst en verkiezingsprogramma. Dan wordt ook bekend wie lijsttrekker wordt van GroenLinks-PvdA Sint-Michielsgestel. Wie meer informatie wil over GroenLinks-PvdA Sint-Michielsgestel kan contact opnemen met Sam Goossens, fractievoorzitter GroenLinks Sint-Michielsgestel, SamG_94@live.nl of Adriaan van der Maarel, fractievoorzitter PvdA Sint-Michielsgestel, adriaanvdmaarel@gmail.com

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding