<p>Station &#39;s-Hertogenbosch.</p>

Station 's-Hertogenbosch.

(Foto: Sylvy van Bochove)

Meer plek voor de fiets bij het Station

Het aantal fietsers in Den Bosch blijft groeien en de gemeente ‘s-Hertogenbosch ziet al enige tijd een tekort aan goede stallingen aan de westzijde van het station ‘s-Hertogenbosch. Daarom verdubbelt ze het aantal fietsparkeerplekken naar achthonderd plekken door een nieuwe fietsparkeervoorziening te bouwen met twee verdiepingen op de plek van de huidige fietsenstalling op het Leonardo da Vinciplein.

Den Bosch - In het beleid voor duurzame mobiliteit neemt de fiets een belangrijke positie in. Wethouder Ufuk Kâhya: “Voor bewoners, werknemers en bezoekers moet het steeds vaker vanzelfsprekend zijn om de fiets te nemen als een comfortabel, maar ook nog eens gezond vervoersmiddel. Het is hierbij belangrijk dat we ook zorgen voor voldoende fietsparkeervoorzieningen. Met nieuwe fietsparkeervoorziening aan de westzijde van het station geven we hier invulling aan. Zo zorgen we er samen voor dat ’s-Hertogenbosch prima bereikbaar en leefbaar blijft”.

De keuze voor de tweelaagse variant is gemaakt op basis van verschillende invalshoeken. Zo biedt deze variant mogelijkheden om meerdere soorten fietsen (e-bikes en fietsen met afwijkende afmetingen) te stallen. Ook is er ruimte voor voorzieningen voor minder valide fietsers. Een ander positief aspect is dat de fietsparkeervoorziening direct aan de snelfietsroute ligt. Het is vanuit oogpunt van verkeersveiligheid de beste variant. Daarnaast is deze variant goed in te passen in de omgeving en tast de pleinfunctie niet aan. Tot slot is de fietsparkeervoorziening herbruikbaar op een andere locatie zodra de knooppunt ontwikkeling station ’s-Hertogenbosch start.

Afhankelijk van de benodigde procedures verwachten de gemeente dat de fietsparkeervoorziening voor de zomer van 2022 klaar is.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding