<p>Theaterfestival Boulevard op de Parade in 1989.</p>

Theaterfestival Boulevard op de Parade in 1989.

(Foto: Joep Lennarts)

Boek over Theaterfestival Boulevard ligt in de winkel

Het geschiedenisboek ‘Theaterfestival Boulevard 1985-2020 – Het onveranderlijke DNA’ ligt sinds afgelopen week in de boekhandel. In deze biografie komen onder andere de roerige geschiedenis, de ruim tweeduizend voorstellingen en de betekenis van het festival aan bod. De gesprekken met zo’n dertig medewerkers, makers en anderszins betrokkenen vormden de grondstof voor de biografie. De publicatie met 248 pagina’s bevat verhalen, anekdotes, herinneringen en diverse foto’s. Auteur is journalist en stadchroniqueur Eric Alink. Karin Jonkers verzorgde het grafisch ontwerp.

Den Bosch - Eric Alink over het boek: “Intimiderend en gekmakend, hoeveel we tussen 1985 en 2020 hebben beleefd, geprogrammeerd, geschreven en gefotografeerd. Het verlangt enige aanleg voor ontoerekeningsvatbaarheid om daar een boek over te schrijven, maar het laat ook gloeien van grasduin- en schrijfgeluk.”

Prijs van de Kritiek

De aanleiding voor het festival om het boek te maken, is de toekenning van de Prijs van de Kritiek 2020. De verenigde Nederlandse theatercritici verlenen Boulevard deze eer voor haar constante hoge kwaliteit en de inspirerende alternatieve coronaeditie in zomer 2020. In ruim vijftig jaar is het de eerste keer dat een festival deze prijs krijgt toegekend. De publicatie markeert een nieuw scharnierpunt in de geschiedenis van Boulevard; het vertrek van festivaldirecteur Viktorien van Hulst en het afscheid van de Parade, het centrale festivalplein. In de zomer van 2021 zoekt Boulevard de ruimte op in het Bossche Zuiderpark.

Het boek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vrienden Theaterfestival Boulevard. Per verkocht boek gaat er 10 euro naar de stichting. Theaterfestival Boulevard 1985-2020 – Het onveranderlijke dna is à 17,50 te koop bij boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch. Meer informatie staat op www.boekhandelheinen.nl 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding