<p>e brugdelen worden eerst in de constructiehal van Mercon in Gorinchem gemaakt. &nbsp;</p>

e brugdelen worden eerst in de constructiehal van Mercon in Gorinchem gemaakt.  

(Foto: Gemeente 's-Hertogenbosch)

Start bouw fietsbruggen Postweg

De voorbereidingen voor de reconstructie van de rotonde Postweg zijn in volle gang. De gemeente ‘s-Hertogenbosch werkt samen met aannemer KWS Infra en de gemeente Vught langzaam toe naar de realisatiefase. Verwacht wordt namelijk om deze zomer te starten met de werkzaamheden om de fietsveiligheid te verbeteren door twee fietsbruggen aan te leggen. De rotonde wordt een turborotonde om het verkeer sneller en veiliger te maken.

Den Bosch - Het begin is er al: de bouw van de twee stalen fietsbruggen door het bedrijf Mercon. De brugdelen worden eerst in de constructiehal van Mercon in Gorinchem gemaakt. Later worden de onderdelen naar de projectlocatie gebracht om vervolgens gemonteerd te worden. De fietsbrug aan de spoorzijde wordt in de eerste fase van het project aangelegd en de fietsbrug over de Heunweg in de tweede fase.

Voorbereidingen

Op dit moment wordt het gemaal in de Heunvijver verbeterd door de aanvoerleiding te vervangen door een leiding met een grotere diameter. Niet onbelangrijk, want dit gemaal zorgt voor de drooglegging van de rotonde. Op een aantal plekken in het plangebied wordt Japanse duizendknoop verwijderd. Deze exotische plant kan namelijk schade aanrichten aan de riolering en de weg. En de komende periode start Brabant Water met het verleggen van een stuk waterleiding aan de zijde van de Bosscheweg.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding