Foto: Hans van Oosterhoudt

Gemeente wil Noord veiliger maken en schakelt hulp van bewoners in

De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil de wijk Noord veiliger maken en schakelt daarvoor de hulp van bewoners in. Inwoners van de buurten Hambaken, Rompert, Haren, Slagen, Reit, Donk, Buitenpepers, Herven, Morgen en Orthen kunnen op de website van de gemeente een vragenlijst invullen over hun gevoel van veiligheid.

Den Bosch - “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken”, zegt burgemeester Jack Mikkers. “Zo kunnen we samen de wijk Noord nog veiliger maken. We deden dit al eerder in andere wijken. Inwoners noemden onderwerpen die ze belangrijk vinden en dachten mee over een geschikte aanpak. Ik hoop dat ook in Noord veel inwoners mee gaan doen.”

Als de resultaten bekend zijn, komt er een bijeenkomst over wat er speelt in de wijk. Wijkbewoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in hun buurt. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen. Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast. Hoe deze bijeenkomst precies plaats gaat vinden hangt af van de coronamaatregelen op dat moment.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding