Foto:

Gemeente wil slagkracht Huis73 vergroten en 1,2 miljoen euro investeren

Met een investering van 1,2 miljoen euro wil de gemeente ‘s-Hertogenbosch de slagkracht van Huis73 vergroten. Daarmee moet Huis73 nog meer een plek worden voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch van alle leeftijden. Om talenten verder te ontwikkelen, laaggeletterdheid tegen te gaan, leesplezier te vergroten of muziek te maken. Een plek waar inwoners digitale en 21ste-eeuwse vaardigheden kunnen leren. Om op die manier in Huis73 te investeren zijn aanpassingen aan de gebouwen op de Hinthamerstraat 72 en 74 nodig. Die richten zich op het samenvoegen en moderniseren van de panden. Om de plannen hiervoor uit te werken vraagt het college 1,2 miljoen euro. De gemeenteraad spreekt 13 juli over dit voorstel.

Den Bosch - Wethouder Mike van der Geld (Cultuur): “Kennis en ontmoeting vinden we belangrijk, voor alle inwoners. Huis73 heeft daarin een belangrijke plek, voor inwoners uit alle wijken. Het college steunt de weg die Huis73 wil inslaan om daar verder vorm aan te geven. Zodat het een plek wordt waar alles samenkomt. Een plek voor ontmoeting en verwondering. Met kennis voor iedereen. Leren, onderzoeken, ondernemen, creëren, exposeren en presenteren.”

Meer bezoekers goed voor economie

Met een nieuw en duurzaam onderkomen van Huis73 verwachte de gemeente een impuls te geven aan de binnenstad. Het idee is dat de aantrekking van Huis73 voor alle inwoners voor meer bezoekers zorgt en dat is goed voor de lokale economie.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding