<p>Bijgaand treft u een foto aan van de uitreiking op het Stadhuis. Deze kunt u vrij gebruiken bij uw (eventuele) publicatie.&nbsp;</p>

Bijgaand treft u een foto aan van de uitreiking op het Stadhuis. Deze kunt u vrij gebruiken bij uw (eventuele) publicatie. 

Reddingsactie Nico Groenendijk leidt tot Bronzen Penning

DEN BOSCH - De heer Nico Groenendijk (35 jaar) uit Den Bosch ontving uit handen van burgemeester Mikkers onlangs de bronzen penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding der Drenkelingen.

De heer Groenendijk ontving de penning met bijbehorende oorkonde, omdat hij levensreddend handelde, nadat hij in november 2020 betrokken was geraakt bij een auto-ongeval. Daarbij raakte een andere auto te water. De heer Groenendijk aarzelde daarbij geen moment, sprong in het water en bevrijdde de passagier uit zijn benarde situatie.

De Koninklijke Maatschappij tot Redding der Drenkelingen stelt zich sinds haar oprichting in 1767 o.a. ten doel personen te eren, die anderen van een niet fatale verdrinking hebben gered. Zij doet dat door het toekennen van bronzen, zilveren of gouden onderscheidingen, vergezeld van een getuigschrift, een oorkonde of waarderend schrijven.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding