Geniet deze zomer van intieme concerten in de tuin van Het Noordbrabants Museum
Geniet deze zomer van intieme concerten in de tuin van Het Noordbrabants Museum

TUINSESSIES in de museumtuin

In de sfeervolle ambiance van de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum worden in de maand juli twaalf concerten gegeven in het kader van de Bossche Zomer. Vanaf een picknickkleedje in het gras genieten bezoekers van intieme optredens van grote Nederlandse artiesten als Tim Knol, Spinvis, Lucas Hamming, Tangerine en Robin Borneman. TUINSESSIES is een initiatief van Theater aan de Parade, Willem Twee Poppodium en Het Noordbrabants Museum.

Den Bosch - Het nieuwe muzikale zomerevenement vindt plaats op een bijzondere locatie: de Paleistuin, een groene stadsoase met historische bomen en moderne sculpturen. “Geweldig om met verschillende culturele partners een prachtig zomerprogramma op zo’n inspirerende plek neer te zetten”, aldus directeur Henri Broeren van Willem Twee Poppodium. Ook Alex Kühne, directeur van het Theater aan de Parade, is verheugd over de samenwerking: “Wat een geweldige uitnodiging van Het Noordbrabants Museum om deze zomer haar tuin te bespelen. Zo zie je maar dat in de tijden dat je geen theater hebt, er op allerlei manieren podia ontstaan om het publiek te ontmoeten.”

TUINSESSIES verrast met een veelzijdige programmering. Zo brengt kunstenares Sophie Straat eigenzinnige smartlappen over actuele thema’s als woningnood, seksisme en racisme ten gehore. Bassist en singer-songwriter Nana Adjoa laat horen én zien waarom zij geldt als een van de grote beloftes van de Nederlandse popmuziek.

Daarnaast biedt TUINSESSIES ook plek aan talent van Brabantse bodem. De Osse singer-songwriter Robin Borneman, tevens frontman van het symfonische rockorkest Trans-Siberian Orchestra en winnaar van de tv-talentenjacht ‘We Want More’, speelt een mix aan roots, blues en folk. Blackbird, de uit Den Bosch afkomstige zangers Merel Koman, betovert met haar puntige, door de jaren zeventig beïnvloede popmuziek. Kijk voor de volledige programmering op www.tuinsessies.nl.

Compleet avondje uit

Per zomerconcert wordt plek geboden aan een beperkt aantal bezoekers en er kan ter plaatse een hapje en een drankje worden gekocht. Bezoekers kunnen hun avond compleet maken door vooraf te genieten van een à la carte diner op het voorplein van Het Noordbrabants Museum bij pop-up restaurant ‘Thuis bij Van Drakestein’.

Meer informatie:

TUINSESSIES wordt gepresenteerd door Theater aan de Parade, Willem Twee Poppodium en Het Noordbrabants Museum. De concerten vinden van 8 tot en met 31 juli (op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond) plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. De kaartverkoop start op woensdag 9 juni om 10.00 uur. De ticketprijzen variëren tussen de € 12,50 en € 20,00. Tickets zijn verkrijgbaar via theateraandeparade.nl en w2.nl.

Wow wat ging dat hard! Binnen 10 minuten waren alle beschikbare tickets voor TUINSESSIES in de museumtuin uitverkocht. Bedankt voor jullie enthousiasme! Mocht je misgegrepen hebben, niet getreurd! We wachten op versoepeling van de maatregelen, maar hopen snel nog enkele kaarten in de verkoop te kunnen doen. We communiceren dit op tijd via onze nieuwsbrieven en socials, dus hou ze in de gaten!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding