<p>Potje pindakaas leeg? Naar de glasbak ermee!</p>

Potje pindakaas leeg? Naar de glasbak ermee!

(Foto: indebuurt)

Vught stopt met glasinzameling aan huis

Vught stopt met de huis-aan-huisinzameling van glas. Vanaf 1 augustus 2021 haalt de Afvalstoffendienst geen glas meer op in Cromvoirt en Vught. Inwoners kunnen hun glasafval voortaan kwijt in de glasbakken die in Vught, Cromvoirt en Helvoirt staan. Ook komen er twee extra glasbakken bij en worden deze vaker geleegd. In Helvoirt brengen de inwoners hun glas al zelf naar de glasbak. Voor hen verandert er niets.

Vught - Vught is één van de weinige gemeente waar glas nog huis-aan-huis wordt opgehaald. De Afvalstoffendienst heeft het dringende advies gegeven om te stoppen met deze manier van glas inzamelen. De huidige manier levert veiligheidsrisico’s op voor bewoners en ophalers. De kratten bevatten mogelijk glasscherven en deze kratten moeten worden opgetild.

Daarnaast is het glas dat in de glasbak wordt ingezameld per kleur gescheiden. Hierdoor is dit glas beter te recyclen en geeft het een hogere opbrengst. Het goed scheiden van glas is vooral belangrijk voor het recyclen van wit (transparant) glas. Van wit glas kan namelijk wel gekleurd glas worden gemaakt, maar van gekleurd glas geen wit glas. Op kleur scheiden bespaart dus grondstoffen en energie om weer nieuw wit glas te maken. Beter dus voor het milieu.

Om het glas goed in te zamelen worden de glasbakken vaker geleegd en komen er twee glasbakken bij. We verwachten de glasbakken eind juni te plaatsen aan de Kettingweg en op de parkeerplaats bij het Kwartier in Stadhouderspark. De Afvalstoffendienst en gemeente Vught monitoren de eerste maanden of er genoeg glasbakken in Vught staan.

Aan de kosten voor de afvalstoffenheffing verandert dit jaar niets. Deze was al omlaag gegaan omdat de kosten voor de glasinzameling aan huis niet waren meegenomen. Het zat namelijk al in de plannen dat de gemeente Vught dit jaar zou stoppen met het inzamelen van glas aan huis.

Bewoners die hun glaskrat niet willen bewaren, mogen hun kratje gratis inleveren op de milieustraat.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding