Foto:

Nieuwbouw Copernicuslaan bereikt hoogste punt

De vlag ging donderdag 3 juni de top in voor de 32 nieuwe appartementen die BrabantWonen bouwt aan de Copernicuslaan. Het hoogste punt is bereikt. Dit feestelijke moment vierde BrabantWonen met de bouwvakkers. Alle appartementen zijn inmiddels toegewezen en in het najaar krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Den Bosch - Traditiegetrouw werden de bouwvakkers van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling getrakteerd op een lekkere snack. En dat ging er goed in bij de harde werkers. Zij zorgen ervoor dat op de plek van de voormalige basisschool ’t Boschveld een modern appartementengebouw verrijst. De nieuwbouw is onderdeel van een grootschalige herstructurering in de wijk Boschveld. BrabantWonen werkt hier samen met gemeente ’s-Hertogenbosch, Wijkraad OBB en Farent aan een leefbare wijk.

Duurzaam en betaalbaar

De appartementen aan de Copernicuslaan krijgen een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een balkon. De woningen hebben geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en het warme kraanwater. Daarnaast zijn de woningen goed geïsoleerd en liggen op het dak zonnepanelen die een deel van de benodigde energie opwekken. Daarmee moeten de woonlasten voor de bewoners betaalbaar blijven en het is goed voor het milieu.

Voor wie?

Een deel van de appartementen is toegewezen aan huurders met voorrang. Hun woning wordt binnenkort gesloopt en daarom mochten zij als eerste kiezen. De overige appartementen wees BrabantWonen toe aan regulier woningzoekenden. Bewoners ontvangen in het najaar de sleutel van hun woning.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding