<p>Voorzitter Stefan van Ham van Kings of Colors voor een van de containers, die door graffitiartiest Gart Smits is versierd.&nbsp;</p>

Voorzitter Stefan van Ham van Kings of Colors voor een van de containers, die door graffitiartiest Gart Smits is versierd. 

(Foto: Henk van Esch)

Afvalbak is straatkunstwerk

Je kent ze vast wel, die containers voor textiel, glas en plastic. Ze staan bij alle winkelcentra en ook in de wijken kom je ze veel tegen. De gemeentelijke Afvalstoffendienst riep de hulp in van Kings of Colors om deze saaie metalen containers om te toveren in fraaie kleurrijke kunstwerken.

Den Bosch - De bedoeling is dat er gedurende de zomer zo’n tien locaties waar containers staan worden aangepakt. Wethouder Jan Hoskam trapte het project onlangs af op het Goulmy en Baarplein. “Hoe leuk is het om deze vierkante metalen bakken te voorzien van een mooie beschildering? De straat en wijk fleuren er direct van op”, vertelt wethouder Hoskam. “Natuurlijk hopen we dat inwoners de container daarna nog beter gaan gebruiken. Het is toch zonde om afval ernaast te gooien?

Openbare expositie

Artistiek leider Jan-Henk van Ieperen vult aan: “Kings of Colors is een echt Bosch collectief met als doel straatkunstenaars een podium te geven. Voor dit project zetten we voor iedere locatie een andere kunstenaar in om het overkoepelende thema ‘natuur’ een stukje in te vullen. Zo ontstaat een openbare expositie door de hele stad die de omgeving opfleurt en uitnodigt tot een beter gebruik.”

Positieve impact

Ook voorzitter van Kings of Colors is verheugd over deze samenwerking. “Het sluit perfect aan op de nieuwe richting die Kings of Colors is ingeslagen. Onder het moto #UsingWallsToBuildBridges gebruiken we graffiti om positieve impact te bewerkstelligen door een verhaal te vertellen in beeld en kleur”, aldus voorzitter Stefan van Ham.

Tot deze maand konden inwoners containers aanmelden die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Een schot in de roos, zo bleek uit de circa 150 aanmeldingen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding