<p>De Kids Reporters met LEGO Master Thomas.</p>

De Kids Reporters met LEGO Master Thomas.

Kids Reporters interviewen dé LEGO Master 2021

Interviewen, fotograferen, vloggen, podcasts maken, filmen en schrijven, de Kids Reporters Den Bosch leren het allemaal. Niet alleen maar op school in het klaslokaal, maar juist in de wijk of in de stad. Onlangs ontvingen de reporters wel een heel bijzondere gast. Dé LEGO Master van 2021 Roy Franssen. Maar hoe is Roy nou eigenlijk LEGO Master geworden? En waarom deed hij samen met zijn partner Thomas mee aan het programma? De Kids Reporters kwamen erachter.

Door De Kids Reporters

“Thomas en ik zijn helemaal gek op LEGO, begint Roy enthousiast zijn verhaal. “Toen seizoen 1 van LEGO Master begon, raakten Thomas en ik zo enthousiast dat we ons hebben opgegeven. We moesten een filmpje en wat foto’s van een LEGO Bouwwerk opsturen en tot onze grote verbazing werden we uitgenodigd. Dat we uiteindelijk de LEGO Masters hebben gewonnen was helemaal een grote verassing.”

Niet naar Denemarken

Leren van LEGO “LEGO Master zijn, voelt fantastisch maar of ik echt bij LEGO zou willen werken, weet ik niet”, antwoord Roy op de vraag of hij als LEGO Master zou willen werken. “LEGO komt uit Denemarken en het kantoor van LEGO ligt in een heel klein dorpje. Je zou dan dus naar Denemarken moeten verhuizen en al je vrienden en familie achter moeten laten. Ik denk dat Thomas en ik daar niet voor zullen kiezen. Ik werk nu bij Huis73 en daar zit ik prima op mijn plek. Waar ik me wel voor in zou willen zetten is dat alle kinderen van Nederland de mogelijkheid krijgen om met LEGO te spelen. Het is namelijk best duur en niet iedereen kan dat zomaar betalen. Je van LEGO heel veel leren. Hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn als je op school onder de rekenles met LEGO mag spelen?”

Niets is wat het lijkt

Achter de schermen Door de vraag, hoe het er nou aan toegaat op de set van LEGO Masters, kwamen de Kids Reporters erachter dat televisie toch heel anders werkt dan je zou denken. “Om één uitzending te maken, waren er drie opnamedagen nodig. Als wij tien uur aan het bouwen waren, dan stonden we soms ook alleen te bouwen, zonder camera’s of presentatoren. Als ik dan bijvoorbeeld een keer een opmerking maakte naar Thomas die de regisseur leuk vond, dan moest ik die opmerking herhalen voor de camera op een later moment. En als we klaar waren met de opnames op de set, dan werden we in de avond nog gefilmd over opmerkingen die we dan maakten over het maakproces van die dag. Deze stukjes werden er dan later tussen geknipt. Zo zie je maar dat ook televisie niet altijd is, wat je ziet.”

‘Wij stoppen nooit’

Eindeloze mogelijkheden Als de Kids Reporters vragen of Roy ooit zal stoppen met LEGO antwoordt hij direct: “Ik denk het niet! Ik kreeg mijn eerste Duplo set toen ik twee jaar was en mijn eerste LEGO set toen ik een jaartje of vijf was. En ik heb nooit hetzelfde gebouwd in al die jaren. Je kunt steeds weer nieuwe dingen verzinnen. Wat ik nog heel graag zou bouwen is een heel groot theater, of wat ik ook leuk zou vinden is om bijvoorbeeld de Efteling of Disneyland na te bouwen van LEGO. Nee, wij stoppen nooit met bouwen!”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding