<p>Eerder besloot Heineken biogas te gaan gebruiken bij het brouwen van bier.</p>

Eerder besloot Heineken biogas te gaan gebruiken bij het brouwen van bier.

(Foto: )

Heineken brouwt bier groen

Heinekenbier schenk je binnenkort niet alleen uit een groen flesje, ook het bier wordt groen. Dat wil zeggen: gebrouwen met groene stroom. De Bossche brouwerij wil vanaf 2022 alleen duurzaam opgewekte energie gebruiken voor de productie van het gerstenat.

Den Bosch - Die stroom komt voor een groot deel van de windmolens van Windpark De Rietvelden, het windpark dat Pure Energie bouwt. “Drie van de windmolens leveren elektriciteit aan Heineken,” legt Arthur Vermeulen van Pure Energie uit, “en de vierde windmolen van dit windpark is via energiecoöperatie Bossche Windmolen West eigendom van 554 inwoners van Den Bosch.”

Heineken wil een volledig CO2-neutrale productie van bier in 2030. Dat alle elektriciteit die de brouwerij gebruikt duurzaam wordt opgewekt, levert daaraan een grote bijdrage. Heineken kiest daarbij bewust voor lokale duurzame energie: Windpark De Rietvelden dichtbij de brouwerij in ’s-Hertogenbosch, Windpark Barrepolder naast de brouwerij in Zoeterwoude en de vele zonnepanelen op de daken van beide brouwerijen. Windpark Fryslân is het laatste puzzelstukje voor een volledig duurzaam, in Nederland opgewekt elektriciteitsverbruik van de bierbrouwer.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding