<p>Een gedeelte van de cast van Wij, een productie van Paleis voor Volksvlijt.</p>

Een gedeelte van de cast van Wij, een productie van Paleis voor Volksvlijt.

Paleis voor Volksvlijt nieuw huisgezelschap Verkadefabriek

Het Bossche theatergezelschap Paleis voor Volksvlijt kan zich voortaan huisgezelschap van de Verkadefabriek noemen. Het theatergezelschap en de culturele ontmoetingsplek gaan samen een creatieve verbintenis aan voor langere tijd.

Den Bosch - In 2019 presenteerden de Verkadefabriek en Paleis voor Volksvlijt samen de openluchtvoorstelling WIJ. Die samenwerking is ze zo goed bevallen dat ze zich voor langere tijd aan elkaar committeren. De Verkadefabriek werkt samen met vijf huisgezelschappen, die ook hun try-outs en premières in de Verkadefabriek opvoeren. Naast Paleis voor Volksvlijt zijn dit Theater Artemis, Panama Pictures, Matzer Theaterproducties en Lucas De Man.

Echte mensen

Paleis voor Volksvlijt is een beweging van mensen die zich betrokken voelen bij zaken die spelen in Den Bosch en omstreken. Ze werkt vanuit maatschappelijke thema’s, maakt actuele kwesties zichtbaar en bespreekbaar, zet aan tot nieuwe gedachten en verandering. Paleis voor Volksvlijt doet dat door echte mensen te laten zien: ze werkt daarom met zowel vrijetijdsspelers als professionele acteurs.

Ziel van de stad

Volgens Vincent van den Elshout, artistiek leider en regisseur van Paleis voor Volksvlijt, kan iedereen een bijdrage leveren aan een betere wereld. “En ik wil dat doen door voorstellingen en aanverwante zaken te maken waarbij de ziel van de stad centraal staat – zodat de bewoner zich herkent en zich erkend voelt”, zegt hij.

Zij

Het volgende project van Paleis voor Volksvlijt als huisgezelschap van de Verkadefabriek is Zij: een zomerse stadstheatervoorstelling op locatie, over wat immigranten in de Bossche volkswijken ervaren, hoe anderen naar hen kijken en met hen omgaan. Net als voor Wij wordt voor Zij samengewerkt met lokale en regionale organisaties en bedrijven en worden ambassades in de wijken opgericht. Zij is in juli te zien in de buitenlucht bij de Verkadefabriek.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding