<p>Deze impressie liet de gemeente eerder maken, om een indruk te geven van een mogelijke nieuwe stadswijk rond station Oost.</p>

Deze impressie liet de gemeente eerder maken, om een indruk te geven van een mogelijke nieuwe stadswijk rond station Oost.

(Foto: )

Denk mee over nieuw stedelijk wonen rondom station Oost

Aangenaam grootstedelijk wonen in een groene leefomgeving rond station Oost. Maar hoe dan? Daar nodigt de gemeente ‘s-Hertogenbosch haar inwoners voor uit om over na te denken.

Den Bosch - Op termijn worden ruim 2.000 woningen gebouwd. De ambities voor het gebied rondom station Oost zijn vastgelegd in het ambitiedocument ‘Omgeving station Oost, grootstedelijk wonen in een groene leefomgeving’. De volgende stap is het uitwerken van de plannen. Het eerste gebied om tot planvorming te komen, is het gebied rondom het voormalige Bastion Hotel. En ook daarvoor wordt iedereen uitgenodigd om mee te denken.

Meedenken en meedoen

Het voormalige Bastion Hotel ligt direct ten noorden van het station. Deze locatie ligt heel centraal, en het groen en het buitengebied zijn binnen handbereik. Verantwoordelijk wethouder Roy Geers: “Het gebied is nu nog rommelig, maar dat gaat veranderen. In het voorproces hebben we daar uitgebreid met de omgeving over nagedacht. Vanuit het dromen, dat resulteerde in het Ambitiedocument, maken we nu graag de volgende stap naar een concreet plan voor deze locatie. Samen met de omgeving en met iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ik nodig iedereen uit om mee te doen en mee te denken.”

Volgende stap

Meedenken kan via het platform samen.s-hertogenbosch.nl/stationoost. Geïnteresseerden kunnen zich via deze website ook aanmelden voor online bijeenkomsten. Met de input uit de participatie met de omgeving en van deskundigen kan de gemeente verder met het opstellen van de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het gebied rondom het Bastion Hotel. Het streven is om deze uitgangspunten tegen het einde van dit jaar aan de gemeenteraad voor te leggen. Begin 2022 kan dan de volgende stap worden gezet in de planontwikkeling van dit gebied.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding