<p>In alle vroegte was de Vinkelse jeugd bijeengekomen om plantenbakken te vullen en rond te brengen in hun eigen wijk. &nbsp;</p>

In alle vroegte was de Vinkelse jeugd bijeengekomen om plantenbakken te vullen en rond te brengen in hun eigen wijk.  

Nog één keer zet #zodoenwedatinVinkel de bloemetjes buiten

Waarin een klein dorp groot kan zijn. Een ruim jaar geleden begonnen de Vinkelse Linda Ackermans en Judith de Roos met hartverwarmende acties in hun woonplaats. Wat begon met verwenpakketten voor de huisartsmedewerkers mondde uit in een stroom van lieve presentjes en gebaren. De Vinkelse jeugd toonde zich meer dan bereid om hun, vaak oudere, dorpsgenoten een hart onder de riem te steken. Met het vullen en uitdelen van meer dan tweehonderd bloembakken kwam er afgelopen weekend een einde aan de acties van #zodoenwedatinVinkel.

Vinkel - Linda en Judith kijken tevreden terug op de verzameling aan acties en presentjes die ze in maart 2020 begonnen: “Het is leuk om die blije gezichten te zien, zowel van de kinderen als de ouderen, er zijn ook leuke contacten ontstaan.”

Nog één keer in de bloemetjes

Maar liefst 235 bakjes werden zaterdagochtend gevuld door de kinderen, die sinds april 2020 hun eigen wijkje hebben waarin ze hun dorpsgenoten verwennen. De bakken waren geschonken door Romeo Sommers van Koffietijd de potgrond kwam van twee hoveniersbedrijven uit Vinkel en bloemenwinkel ‘Fleurmonde’ zorgde voor de plantjes. De actiegroep achter #zodoenwedatinVinkel gaat er vanuit dat dit de laatste actie is. Vandaar de slogan: ‘Met deze laatste actie willen we u nog één keer in de bloemetjes zetten’. Dat niet iedereen het hier mee eens was, bleek uit de reactie van bezorgster Amy (8): “Dan ga ik toch gewoon zelf iedere week een tekening brengen!”

‘Lekker veel medewerking’

Aanvankelijk was de dorpsactie voor een korte periode bedoeld. Maar eind oktober hebben Judith en Linda de acties weer opgestart toen de tweede coronagolf zich aandiende. “Het was leuk om te organiseren omdat er lekker veel medewerking kwam van zowel kinderen, organisaties en bedrijven”, laten de twee weten. “De attenties waren afwisselend, van versierde waxinelichtjes tot chocolademunten, boekjes gemaakt door kinderen van de basisschool en pakketten voor de plaatselijke horeca.”

Dit is niet het laatste wat we van #zodoenwedatinVinkel horen. Theatermaakster Cokky van Dongen geïnspireerd is geraakt en heeft er een ‘coronamonoloog’ over geschreven. Die wordt in de Bossche zomer uitgevoerd.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding