Theater aan de Parade presenteert een nieuw seizoen vol magie
Theater aan de Parade presenteert een nieuw seizoen vol magie (Foto: Annemieke van der Togt)

Een nieuw theaterseizoen vol magie

Na een jaar vol onzekerheden, geannuleerde en verplaatste voorstellingen en theaterzalen die nog nooit zo stil zijn geweest, kijkt Theater aan de Parade weer vol vertrouwen vooruit. Want, binnenkort mogen we weer! En die magische momenten in het theater worden dan ongetwijfeld mooier dan ooit. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een zomerprogrammering en aan een prachtig programma voor het nieuwe theaterseizoen. Begin juni maakt Theater aan de Parade het programma voor het nieuwe seizoen bekend, maar we geven vast een inkijkje in al het moois dat komen gaat.

Den Bosch – Vanaf september geniet je weer van de mooiste avonden uit. Musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Een van de meest geliefde musicals ooit, ‘The Sound of Music’, komt maar liefst twee weken naar Den Bosch. ‘TITANIC de musical’, met onder andere René van Kooten, Mariska van Kolck en Richard Spijkers, staat op het programma net als de musical ‘Amélie’, naar de meest succesvolle Franse film allertijden.

Er valt ook weer veel te lachen, onder andere met René van Meurs, Daniël Arends, Ali B, Nienke Plas, Rob Scheepers en drie dagen lang tijdens ‘The Funniest Festival Ever’, hét humorfestival Theater aan de Parade en de Koningstheateracademie.

Er staan prachtige concerten op de planning, van Iris Hond, Lavinia Meijer en Willeke Alberti, maar ook van Jett Rebel en Douwe Bob. Ook op het gebied van dans, TP Colleges en toneel staat er veel moois op het programma, zoals de solo ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’ van Nhung Dam.

Start kaartverkoop voor de eerste 3 maanden

Traditiegetrouw is er een start kaartverkoop, de dag waarop de voorstellingen van het nieuwe seizoen in verkoop gaan. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal Theater aan de Parade dit voorjaar niet het hele theaterseizoen presenteren, maar alleen de voorstellingen van september tot en met november. Op die manier kan het theater flexibel inspringen op eventueel veranderende coronamaatregelen en op nieuw theateraanbod.

Steun theatermakers

Het theater introduceert ook een nieuw vriendenlidmaatschap. Vrienden worden gekoesterd en voor hen zet het theater graag een stapje extra. Veel voordelen blijven hetzelfde, zoals de voorrang op de start kaartverkoop. De reguliere start kaartverkoop is op dinsdag 22 juni, maar als vriend kun je je tickets al op 15 juni bemachtigen. Bovendien krijg je iedere keer wanneer er een nieuwe start kaartverkoop is weer voorrang. Nieuw zijn de diverse vriendenevenementen, een rondleiding in het nieuwe theater zodra deze de deuren opent, gratis toegang tot de inleidingen en ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste bijboekingen. Als vriend kun je een actieve bijdrage leveren aan het theater. Misschien vind je het leuk om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Of word je lid van het vriendenpanel en denk je mee over bijvoorbeeld het programma.

Steun het nieuwe Cultuurfonds als vriend van het theater

Maar nu belangrijker dan ooit, is de steun die je als vriend geeft aan cultuur in deze lastige tijd. Middels het speciaal opgerichte Cultuurfonds worden diverse projecten ondersteund. Theater aan de Parade heeft meerdere ambities met dit Cultuurfonds.

Zo krijgen nieuwe theatermakers een podium, krijgen alle scholieren uit het basis- en voorgezet onderwijs van Den Bosch de komende jaren de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de schouwburg en mogen jongeren tussen de 15 en 25 jaar middels een speciaal jongerenplatform meewerken aan het theater van de toekomst. Ook richt het Cultuurfonds zich op speciale coproducties met culturele partners in de stad, waardoor Den Bosch zich kan onderscheiden met unieke festivals.

Meer informatie:

Enthousiast over het nieuwe vriendenlidmaatschap? Het vriendenlidmaatschap kost €50,- en is geldig voor twee personen. Het lidmaatschap geldt één jaar en is jaarlijks opzegbaar. Op de hoogte blijven over het nieuwe programma en de zomerprogrammering? Dat kan via de nieuwsbrief van Theater aan de Parade of via theateraandeparade.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding