Marco Vugts genoot met volle teugen van zijn bijzondere marathon.
Marco Vugts genoot met volle teugen van zijn bijzondere marathon. (Foto: Cees Ringelberg)

Marco Vugts loopt marathon voor KWF: ‘Ik heb de hele tijd genoten’

Hij wist dat het zwaar ging worden en dat werd het dan ook. Maar Marco Vugts uit Vught kijkt met een trots gevoel terug op zijn sportieve uitdaging. Hij liep op zondag 11 april de marathonafstand (42 kilometer en 195 meter) door Vught en directe omgeving. Zo bracht hij een ronduit indrukwekkend bedrag bijeen voor KWF Kankerbestrijding: maar liefst 9020 euro!

VUGHT - “Een marathon lopen is voor mij geen dagelijkse kost.” Marco Vugts zegt het lachend, een kleine week na zijn enorme inspanning. “De laatste keer was toch drie jaar geleden. En een marathon laat zich niet regisseren”, zo wist hij op voorhand.

“Deze marathon was vooral emotioneel zwaar”

De Vughtenaar liep de ruim 42 kilometer om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en zo zijn aan die ziekte overleden broer William te herdenken. Hij liep op zondag 11 april vier grote ronden én een kleinere ‘ereronde’, met start en finish op het Marktveld in Vught. “Je weet vooraf dat het niet mee gaat vallen, maar ik heb de hele tijd genoten”, kijkt hij terug. “Deze marathon was vooral emotioneel zwaar.” Dat bleek vooral bij de doorkomst aan de Raamweg, waar zijn broer woonde. Daar stond diens weduwe met een uitvergrote foto Marco op te wachten, ondersteund door bekenden en buurtgenoten. Dat maakte natuurlijk veel indruk: “Ik moest om de hoek écht even gaan wandelen, om tot rust te komen.”

Geweldige opbrengst

Rond de 33 kilometer kreeg Marco ineens last van kramp in zijn rechterkuit. Die werd door Booby Smeele vakkundig weggemasseerd, waardoor hij gelukkig gewoon verder kon. Begeleid door zijn beide zoons - Brian en Nigel - liep hij de voorlaatste lus, waarna hij solo finishte op het Marktveld in Vught, waar zich inmiddels veel publiek had verzameld. De opbrengst van zijn inspanningen overtrof alle verwachtingen. Deze kwam uit op een geweldige 9020 euro! “Daar hebben een kleine 300 donateurs hun bijdrage aan geleverd”, klinkt het trots. Marco kijkt met een méér dan voldaan gevoel terug op zijn beproeving: “Die finish op het Marktveld: da’s echt met geen pen te beschrijven. Daar kan geen Coolsingel tegenop.”

Bedankt!

Ter afronding van een enorm geslaagd initiatief, wil Marco graag nog een aantal mensen hartelijk bedanken voor hun bijdrage. “Om te beginnen mijn vrouw Joyce, zonder wie ik dit niet had kunnen doen. Dan mijn jongens, waarmee ik voor het eerst zo samen gelopen heb. Verder alle donateurs niet te vergeten, met een speciale vermelding voor Mark van der Bruggen, Swiep de Bever, die de routes heeft gemaakt en veel met me meegelopen heeft, alle begeleiders - lopers én fietsers - NOVO3 voor het prachtige verslag, Dommelboarzedurp voor het versieren van het centrum, de Gemeente Vught én iedereen die op de dag langs de route en op het Marktveld heeft gestaan om me aan te moedigen. Het was een dag om nooit te vergeten!”, besluit hij.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding