<p>Bosch Parade Fabriek (toen het nog mocht in 2019) van Martijn van Dalen.</p>

Bosch Parade Fabriek (toen het nog mocht in 2019) van Martijn van Dalen.

(Foto: Ben Nienhuis)

Bosch Parade geannuleerd en verplaatst naar 2022

Bosch Parade verplaatst haar negende editie naar 16 tot en met 19 juni 2022. Door de huidige veiligheidsmaatregelen is het niet haalbaar om dit jaar de varende parade van het ongerijmde in Den Bosch te presenteren.

DEN BOSCH - In februari besloot het bestuur van Stichting Bosch Parade al om de 9e editie te verschuiven van juni naar juli 2021. Vervolgens heeft het hele team keihard gewerkt om dat mogelijk te maken. Afgelopen weken werd het echter steeds duidelijker dat juli 2021 nog te vroeg is. De binnenstad van Den Bosch is met de huidige veiligheidsmaatregelen niet geschikt voor de grote omvang van het publiek. Er is achter de schermen alles op alles gezet om een alternatieve locatie te vinden. "Daarin zijn we ondanks inspanningen van vele partijen niet in geslaagd. Ook op andere plaatsen, zowel binnen als buiten de stad, kunnen we de veiligheid niet garanderen voor de grote groep toeschouwers die de Parade jaarlijks trekt", aldus Jos van der Wouw, voorzitter bestuur.

"Het was een moeilijk besluit, maar we willen ons publiek een volwaardige Bosch Parade kunnen bieden. We kijken nu al uit naar editie 2022. Dan mogen we weer een onvergetelijke parade maken, met het publiek, de eer en aandacht die het verdient”, aldus artistiek directeur Miesjel van Gerwen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding