Voor jongeren vanaf circa 18 tot 30 jaar organiseren Jordy, Ron en Lars van 23 april tot 7 mei De Ronde van Gestel.
Voor jongeren vanaf circa 18 tot 30 jaar organiseren Jordy, Ron en Lars van 23 april tot 7 mei De Ronde van Gestel. (Foto: )

Ronde van Gestel, echt voor jongeren!

Niet meer naar de kroeg, gezellig een terrasje pikken, met je vrienden naar een festival of zelfs maar met de hele bups bij elkaar komen. Om de verveling voor zichzelf én leeftijdsgenoten te bestrijden organiseren Ron Straathof uit Den Bosch en de Gestelse Lars Geurink, Jordy Doggen een hilarisch en enerverend lockdownspel speciaal voor jongeren vanaf circa 18 tot 30 jaar oud. De Ronde van Gestel telt 66 ludieke doe-opdrachten die vanaf vrijdag 23 april tot vrijdag 7 mei gedaan kunnen worden. Er staat een prijzenpot van 800 euro klaar.

door Wendy van Lijssel

SINT-MICHIELSGESTEL - Het zijn voor iedereen zware en zeer beperkende tijden die er intussen behoorlijk inhakken. Ook voor jongeren die niet alleen door de week, maar tevens in de weekenden ‘s avonds aan de ketting liggen en inmiddels zo’n beetje tegen de muur opvliegen. Iets wat bevestigd wordt door de 25-jarige Ron, Lars, en Jordy. Genoemden hebben een grote vriendengroep maar, zoals iedereen, kan daar niet meer mee samengekomen worden.

Als tijdverdrijf voor zowel zichzelf als leeftijdsgenoten zijn de heren daarom enige tijd doende geweest met het organiseren van De Ronde van Gestel. Een lockdown jongeren event en beslist geen spelquiz voor het hele gezin. Dat is een bewuste keuze want: “Onze opdrachten zijn toegespitst op jongeren. Daar onderneem je echt andere dingen mee dan met je familie”, vertellen de heren.

Leuke ‘to-do-things’

De organisatie laat uiteraard niet het achterste van de tong zien in wat zij bedacht hebben maar het is, laten we zeggen, net wat anders dan een rebus oplossen. Hoewel het allemaal lachwekkend en vermakelijk is wordt er geen grens overschreden. Teams hoeven geen knettergekke of gevaarlijke zaken te ondernemen maar wel leuke ‘to-do-things’ die een lach brengen.

Teams dienen hun verrichtingen vast te leggen op foto of film en door te sturen via de App naar de heren. “Veel wordt gedeeld en kan gevolgd worden via Instagram @rondevangestel maar niet alles. Bij alle opdrachten staat ook opgetekend wat wel en niet wordt gedeeld op social media. Daar kan dus al rekening mee worden gehouden”, aldus de mannen.

Moeilijk is meer punten

Het voltooien van een moeilijke opdracht kan zomaar honderd punten opleveren en een gemakkelijke slechts vijf. “We beoordelen alles apart. Het is aan deelnemers om zelf te beslissen hoeveel moeite ze voor iets willen doen. Wij beoordelen het afhankelijk van hoe gemakkelijk of moeilijk zij het zichzelf hebben gemaakt”, aldus Ron, Lars en Jordy. Teams mogen bestaan uit maximaal vier personen. Na betaling van 30 euro een teamnaam en een groepsfoto krijgen zij op vrijdag 23 april de opdrachten doorgestuurd. Tot vrijdag 7 mei kan alles doorgestuurd worden. Voor de winnaars is er een dinerpakket van 500 euro, een tweede prijs van 200 euro en de derde prijs is een lunchpakket ter waarde van 100 euro. Er is slechts ruimte voor een max. aantal teams. Opgeven via Whatsapp 06-27501047.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding