<p>Parade zonder kastanje</p>

Parade zonder kastanje

(Foto: )

Ruim honderd lindes en iepen vervangen de zieke paradekastanjes

De zieke kastanjebomen op de Parade maken plaats voor 122 iepen en lindes. Die worden opnieuw in een achttiende-eeuws bomencarré geplaatst. Qua uiterlijk verandert de Parade dus niet veel. Binnenkort start de gemeente met het weghalen van de overgebleven kastanjes. Daarna duurt het nog tot december voordat de nieuwe bomen geplant worden.

Den Bosch - In de tussentijd gaan archeologen onder de Parade aan de slag. Daar liggen namelijk nog de fundamenten van het middeleeuwse Begijnhof. Nadat archeologen klaar zijn met hun bodemonderzoek en nadat eventuele bodemschatten zijn onderzocht of veiliggesteld, worden de iepen en lindes geplant. 

Groen behouden

“De Parade is één van de belangrijkste pleinen in ’s-Hertogenbosch”, zegt wethouder Mike van der Geld. “We willen het groene karakter van het plein graag behouden en verbeteren. Zodat de Parade weer bijdraagt aan een duurzaam ‘s-Hertogenbosch en een sfeervol klimaat van onze binnenstad.” 

Lindes en iepen

Afgezien van de andere boomsoorten wordt het plein niet opnieuw ingericht. Er is gekozen voor twee soorten bomen om het risico dat alle bomen ziek worden kleiner te maken. Op aangeven van boomspecialisten kiest de gemeente voor lindes en iepen. Die omsluiten de Parade straks, met aan de kant van het Theater aan de Parade een ingang voor vrachtverkeer en een extra ingang aan de kant van de Sint-Jan.

Tweede leven

De gemeente wil het kastanjehout niet helemaal verloren laten gaan en kijk met Stichting Stadshout naar mogelijkheden voor een tweede leven van het hout. Alle informatie over de planning en werkzaamheden vind je op de website van de gemeente

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding