<p>Het Sluiswachtershuisje aan de Zuid-Willemsvaart.</p>

Het Sluiswachtershuisje aan de Zuid-Willemsvaart.

(Foto: Google Streetview)

Een B&B, restaurant of museum; wat te doen met het Sluiswachtershuis?

DEN BOSCH - Wat moet er gebeuren met het Sluiswachtershuis bij de Lambooybrug en het gebied eromheen? Met die vraag riep de gemeente ‘s-Hertogenbosch haar inwoners op om met ideeën te komen. Uit de zestien suggesties die daarop binnenkwamen, blijkt dat kleinschalig overnachten en horeca populair zijn. Maar ook andere bestemmingen voor het huis aan de Van Veldekekade werden geopperd. 

Niet alleen toeristische plannen werden bedacht, de gemeente kreeg ook maatschappelijke en educatieve vondsten aangereikt. En waar de een zich vooral richtte op toeristen, dacht de ander na over een plek voor Bosschenaren. 

We gaan van deze plek een nieuwe bruisende en interessante omgeving maken” 


De gemeente wil graag input van de Bosschenaren als het gaat om de toekomst van het Sluiswachtershuis bij de Lambooybrug en de grond eromheen. Het moet een aantrekkelijke en prettige plek worden die zorgt voor levendigheid in het Zuid-Willemspark.

‘Voor iedereen wat te vinden’

“We gaan van deze plek een nieuwe bruisende en interessante omgeving maken”, legt wethouder Mike van der Geld uit. “Een die wat toevoegt aan de stad en het Zuid-Willemspark, en waar voor iedereen wat te vinden is. Voor omwonenden en inwoners, maar zeker ook voor bezoekers. Een groen gebied voor ontmoeting en recreatie, met betaalde en gratis voorzieningen.”

Gemeente kiest

Met alle verzamelende ideeën - ook direct omwonenden worden daar volgens de gemeente bij betrokken- gaat de gemeente dit voorjaar aan de slag om een partij te vinden voor de ontwikkeling van het Sluiswachtershuis. Een aanbesteding wordt openbaar voor bedrijven die met plannen kunnen komen binnen de financiële-, ruimtelijke- en maatschappelijke voorwaarden die de gemeente met de verzamelde input vaststelt. Uiteindelijk kiest de gemeente een partij die het terrein mag exploiteren en haar plan kan uitvoeren.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding