Foto: Annca via Pixabay

Den Bosch bouwt aan bouwen en brengt eerste kwartaalbericht naar buiten

Er zijn vorig jaar ruim zevenhonderd woningen gebouwd in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Te weinig, vindt wethouder Roy Geers, die een ambitie heeft om in tien jaar 10.500 woningen te bouwen. Toch verwacht hij de komende jaren een stijgende lijn in het aantal gebouwde woningen, tot 1.400 woningen in 2022. Deze en andere cijfers zijn te lezen in het eerste kwartaalbericht dat de gemeente voortaan uitbrengt. 

Den Bosch - Daarin staat ook dat in de laatste drie maanden van vorig jaar in de gemeente ’s-Hertogenbosch 208 nieuwe woningen werden gebouwd. Het aantal verleende bouwvergunningen was 371. De totale productie kwam vorig jaar uit op ruim zevenhonderd woningen. “Dat is te laag en vindt zijn oorzaak onder andere in de wetgeving om gasloos te bouwen”, zegt wethouder Roy Geers. “Hierdoor hebben plannen vertraging opgelopen.” 

De verwachte aantallen voor dit en komend jaar zijn hoger. In 2021 wordt de woningbouw geschat tussen de 900 en 1.200 woningen. Voor 2022 ligt dat aantal tussen de 1.000 en 1.400 ligt.

Vergunningen

Het totaal aantal verleende bouwvergunningen lag op 1.370, waarvan het vierde kwartaal er ruim een kwart voor haar rekening nam. Er zijn toen onder meer vergunningen verleend voor de herontwikkeling van de voormalige KPN-locatie in de Prins Bernardstraat (220 woningen), de bouw van veertig woningen in het Gasthuiskwartier op de voormalige locatie van Groot Ziekengasthuis en de bouw van 38 woonzorgwoningen in de Seringenstraat in Rosmalen. Op sommige van deze locaties zijn de werkzaamheden ook al begonnen.

Plannen

Daarnaast heeft de gemeenteraad in het vierde kwartaal van 2020 plannen vastgesteld voor de bouw van 1.611 woningen. Onder meer voor het voormalige EKP-terrein in de Spoorzone (819 woningen), het centrum van De Groote Wielen (zeshonderd woningen), de Vinkelse Slagen (zestig woningen), de Raadhuisstraat in Rosmalen (37 woningen) en de Rijnstraat (57 woningen). Verder heeft het college het plan voor het tweede klooster aan de Vlietdijk in De Groote Wielen vastgesteld. Dat gaat om negentig woningen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding