<p>In het Zuiderpark is er voldoende ruimte voor een veilig festival, vindt Theaterfestival Boulevard.</p>

In het Zuiderpark is er voldoende ruimte voor een veilig festival, vindt Theaterfestival Boulevard.

(Foto: )

Theaterfestival Boulevard spreidt in tijd en ruimte

Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch bereidt zich voor op de 37e editie van het festival. Een editie waarin de organisatie nog steeds rekening houdt met voortdurende maatregelen rond het coronavirus. Om 1,5 meter afstand tussen bezoekers beter te kunnen waarborgen maakt Boulevard dit jaar een nieuw festivalhart. 

Den Bosch - In het Zuiderpark komt een ontmoetingsplek met een ruime opzet. Daarnaast wijkt het festival bij de komende editie af van de traditionele elf dagen, om ook het programma en daarmee de bezoekers meer te kunnen spreiden. Het festival vindt plaats in de periode van donderdag 5 tot en met zondag 22 augustus. Het programma wordt bekend gemaakt in juni waarna de kaartverkoop start via de website van Theaterfestival Boulevard.  

Langere periode

Voor het eerst in 36 jaar duurt het festival langer dan elf dagen. Dat maakt het mogelijk programmaonderdelen langer door te laten spelen, met vaak meerdere speelbeurten per dag. Op deze manier hoopt het festival ongeveer de helft van het aantal kaarten te kunnen verkopen als voor de pandemie, terwijl het tevens zorg draagt voor de 1,5 meter afstand tussen bezoekers. 

“Het verlangen om werk te kunnen tonen en publiek te ontmoeten is groter dan ooit en voelbaar in alle gesprekken die wij voeren met makers”, zegt programmeur Tessa Smeulers. “Als festivalorganisatie is het fantastisch om in deze tijd perspectief te mogen bieden en te bouwen aan een festival waar hoofd en hart in beweging wordt gezet en waar ontmoeting en vreugde onderdeel is van het dagelijkse aanbod.”

Ruimere opzet 

Voor het programma in 2021 legt het festival de focus op voorstellingen op locaties in en rondom de stad met veel ruimte, het liefst in de buitenlucht. Daarnaast komt er een nieuw festivalhart in het Zuiderpark waar meer ruimte beschikbaar is. Zo wordt het mogelijk om theatertenten met een grotere capaciteit te plaatsen, terwijl de openbare ruimte groot genoeg blijft voor publiek om zich (op gepaste afstand van elkaar) te kunnen bewegen en gebruik te maken van de horeca-faciliteiten. 

“We willen een veilige ontmoetingsplek creëren die voorziet in de vooral nu grote behoefte aan nabijheid, aan ontmoeting en aan het delen van verhalen”, legt festivaldirecteur Viktorien van Hulst uit. “Net als vorig jaar kiezen we bewust voor een fysiek festival meer verspreid in tijd en ruimte. De eerste tekeningen laten zien dat het Zuiderpark een hele mooie plek voor een nieuw festivalhart biedt.”   

Bossche zomer 

Evenals vorig jaar maakt het festival deel uit van de Bossche Zomer: een initiatief waarin twee maanden lang ruimte wordt gegeven aan ondernemers, instellingen en bezoekers om (met de RIVM-maatregelen als voorwaarde) op innovatieve en creatieve wijze samen te komen op bekende én nieuwe plekken. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding