<p>Afbeelding ter illustratie.</p>

Afbeelding ter illustratie.

(Foto: Pixabay)

Gemeente plant economische wederopbouw met nadruk op data

Het Bossche gemeentebestuur heeft plannen gemaakt om dit jaar en volgend jaar de lokale economie er bovenop te helpen. Het zogenaamde ‘Economisch Actieplan ’s-Hertogenbosch’ telt zo’n twaalf projecten, waarvoor 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt. Met het actieplan wordt de wederopbouw na de coronacrisis uitgestippeld. Tegelijkertijd moet het plan een boost geven aan Den Bosch als toonaangevende datastad. 

Den Bosch - Het Economisch Actieplan ‘s-Hertogenbosch is niet nieuw, maar bestaat al sinds 2019. Elke twee jaar stelt het college nieuwe investeringen voor het actieplan vast. Deze keer komt er ondersteuning voor ondernemers in de binnenstad om met datatechnologie hun bedrijf te innoveren. MKB-bedrijven krijgen vouchers voor de industriële werkplaats SPARK Makerszone. Ook wordt Den Bosch aangesloten op de BrabantRing, een nieuw netwerk van beveiligde glasvezelverbindingen tussen bedrijven en instellingen.

Crisis biedt kansen

De samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven wordt uitgebreid. Doel is om jongeren sneller aan banen te helpen in de regio. Daarvoor komt een nieuwe leer-werkplaats. Veel projecten zijn verder gericht op groei van werkgelegenheid in de zogeheten digitale economie. En juist het uitbreken van de coronapandemie schept daar nieuwe kansen. Dat komt onder meer door het toegenomen thuiswerken en online winkelen.

Innovatiedistrict

Met het Economisch Actieplan wil de gemeente het Bossche innovatiedistrict verder ontwikkelen. Dat is het gebied rond de voormalige gebouwen van Grasso en Grenco in de Spoorzone. Daar komt nieuwe huisvesting voor data- en ICT-georiënteerde bedrijven, gecombineerd met open werkplaatsen en plekken voor ontmoeting. In het innovatiedistrict huist de Bossche ICT Community, die zich gaat richten op uitbreiding.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding