Weer geen rijksgeld voor Willemspoort Zuid


Foto: Pixabay

Weer geen rijksgeld voor Willemspoort Zuid

Voor de tweede keer heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch een afwijzing gekregen op het verzoek om een rijksbijdrage voor woningen in Willemspoort Zuid. De gemeente vroeg om een bedrag van 1.750.000 euro uit de Woningbouwimpuls, maar krijgt het niet. De reden voor deze afwijzing is de gemeente nog niet bekend. 

Den Bosch -  Ook in de eerste ronde van de Woningbouwimpuls ving ‘s-Hertogenbosch bot.  Nu onderzoekt de gemeente of er projecten zijn, die wel aan de door het Rijk gestelde criteria voldoen. Om met succes een aanvraag voor de derde tranche in te dienen.

Praten met partners

Ondanks deze tegenvaller blijft de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan de slag om betaalbare woningen te bouwen in Willemspoort-Zuid, een buurt dat ontwikkeld moet worden aan de zuidwestkant van de stad. Met BarabantWonen zijn inmiddels afspraken gemaakt over het aantal sociale huurwoningen. Met andere partijen praat de gemeente over meer middeldure huurwoningen. 

Voorstel in derde kwartaal

Het gemeentebestuur wil komende zomer voorstel over de ontwikkeling van Willemspoort Zuid aan de gemeenteraad voorleggen. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding