Honderden ontwerpen van carnavalswagens online; herken jij ze nog?


<p>Ontwerp van CV De Jokers</p>

Ontwerp van CV De Jokers

(Foto: )

Honderden ontwerpen van carnavalswagens online; herken jij ze nog?

In een carnavalsweekend waar geen wagen te zien is, zie je wellicht meer carnavalwagens dan ooit bij elkaar. Hoe? Op haar website heeft het Oeteldonks Gemintemuzejum honderden ontwerpen van carnavalswagens van eind jaren 50 tot nu online gezet. Even heerlijk nostalgisch scrollen tussen ruim zestig jaar Oeteldonks optochten. 

Oeteldonk - In deze tijden waarin we ons opmaken om carnaval niet te vieren, zetten de carnavalsorganisaties, horeca en dus ook het Nationaal Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ zich in om de getroffen carnavalsvierders toch een zekere beleving te presenteren. 

Originele ontwerpen

“Allerlei digitale programma’s besteden op creatieve wijze de komende tijd aandacht aan ons aller carnavalsfeest”, vertelt carnavalsconservator Rob van de Laar. “Het Nationaal Carnavalsmuseum bezit een enorme collectie aan carnavalsattributen, waaronder enige honderden originele ontwerpen van de Oeteldonkse optochten, vanaf de jaren vijftig.” 

Ken jij ze nog?

Een zeshonderdtal daarvan is digitaal te bekijken op de website van het Nationaal Carnavalsmuseum. De ontwerpen zijn nog niet voorzien van beschrijvingen maar al wel gereed om thuis van te genieten. Kijk zelf maar eens of je nog wat wagens herkent! 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding