Deel je natuurkennis met kinderen als ‘Wachter van Het Bewaarde Land’


<p>Voor het natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land is IVN op zoek naar vrijwilligers die kinderen willen begeleiden in de natuur.</p>

Voor het natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land is IVN op zoek naar vrijwilligers die kinderen willen begeleiden in de natuur.

(Foto: Het Bewaarde Land )

Deel je natuurkennis met kinderen als ‘Wachter van Het Bewaarde Land’

IVN is op zoek naar vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Dat doen ze door op speelse wijze basisschoolkinderen tijdens het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land te begeleiden. Interesse? Meld je dan aan voor de digitale informatieavond op 22 februari.

Den Bosch - Tijdens de informatieavond staan het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land en de mogelijkheid om je hiervoor als vrijwilliger in te zetten centraal. Vrijwilligers van Het Bewaarde Land in Rosmalen verzorgden de avond. Zij delen hun verhaal en kennis van het programma. De avond vindt digitaal plaats op 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via www.ivn.nl/hbl/informatieavond..  

Het Bewaarde Land

Natuur en kinderen vormen een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur. IVN laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur ervaren in Het Bewaarde Land. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Bij dit natuurbelevingsprogramma zijn vrijwilligers de ‘Wachters van het Bewaarde Land’. Zij begeleiden een klein groepje kinderen en maken hen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. IVN richt zich daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.  

Doorstart

Afgelopen jaar heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch de subsidieregeling voor Het Bewaarde Land stopgezet voor de Bossche scholen. IVN ’s-Hertogenbosch en IVN Brabant verkennen of een doorstart van Het Bewaarde Land op onze locatie in Rosmalen mogelijk is. IVN is daarom op zoek naar extra vrijwilligers die deze doorstart tot een groot succes kunnen maken. Zo kunnen de Bossche kinderen de natuur op een inspirerende manier blijven ervaren in Het Bewaarde Land.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding