Hartverwarmende tasjesactie voor Vughtse ouderen


<p>Vughtse vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de tasjes te vullen.</p>

Vughtse vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de tasjes te vullen.

(Foto: )

Hartverwarmende tasjesactie voor Vughtse ouderen

Driehonderd Vughtse ouderen worden deze week verrast met een ‘goodiebag’; een tasje, gevuld met producten van lokale winkeliers. Met de actie willen samenwerkende organisaties in Vught de ouderen een warm hart toedragen, zo richting Valentijnsdag.  

Vught - Het is een initiatief van Hartverwarmend, een samenwerkingsverband waarmee ABZ, Met je Hart, Ouderen Samen en Welzijn Vught, Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West en Oranjefonds het leven van ouderen in Vught fijner en gezelliger willen maken.

Tweede actie

Tijdens de eerste coronagolf zijn er tasjes met activiteitenspullen verspreid met daarin creatieve materialen, zaadjes, vogelhuisjes, puzzelboekjes en dergelijke. Deze tasjes waren zo goed ontvangen dat de initiatiefnemers besloten een tweede actie op touw te zetten. Dit keer is in verband met carnaval en Valentijnsdag een feestelijk tasje samengesteld. 

In deze tweede tasjes zitten producten van Vughtse winkeliers, zoals kleine tube handcrème, boekenleggers, kleine gietertjes, bloembollen, paaseitjes, kaarsen en een versproduct van groenteman Ton Kanters. 

Praatje aan de deur

Van de ouderen die eerder zo’n tasje ontvingen, hebben de initiatiefnemers veel leuke en lieve reacties gehad. Het gaat de initiatiefnemers niet alleen om de inhoud van het tasje maar ook om het contact en het praatje aan de deur. Uiteraard op anderhalve meter afstand. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding