Studenten spelen theater-aan-huis bij Bossche ouderen


Studenten Nica en Anne brengen een lied aan de heer Westelaken.
Studenten Nica en Anne brengen een lied aan de heer Westelaken. (Foto: )

Studenten spelen theater-aan-huis bij Bossche ouderen

Studenten van de opleiding Artiest aan het Koning Willem I College brachten afgelopen week een lichtpuntje naar Bossche ouderen. Ze speelden minishows bij cliënten die thuiszorg ontvangen van Vivent, uiteraard op veilige afstand. 

Den Bosch - Het mes snijdt aan twee kanten, want ook studenten hebben een zware dobber aan de lockdown. Zij missen hun school en vrienden en kunnen zich invoelen in de eenzaamheid van de ouderen. Dit is dan ook een stageopdracht waar zij met plezier aan meewerken. “Voor de studenten is dit een goede afwisseling op het vele thuiswerken, ook krijgen ze meteen het resultaat van hun werk te zien. Het was fijn om de blije gezichten te zien.”, vertelt leraar Henk Langenhuijsen van het Koning Willem I College.

Krachten bundelen 

Het initiatief is een idee van Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken, Koning Willem I College en Vivent. Bankmedewerkers brachten geen toneel, maar een pakketje met lekkernijen naar de senioren. Gemaakt door horeca-studenten van het Koning Willem I College. “Het is prachtig om te ervaren dat je juist door krachten te bundelen samen iets moois kan neerzetten”, zegt directievoorzitter Elma Mieras-van Hijum van Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken. “Ik ben dan ook supertrots op dit mooie resultaat!”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding