Langer zonder draak door corona en Brexit


<p>Nog heel even geduld, en dan kunnen we weer van dit beeld genieten.</p>

Nog heel even geduld, en dan kunnen we weer van dit beeld genieten.

(Foto: )

Langer zonder draak door corona en Brexit

Het terugzetten van de drakenfontein op zijn plek voor het station laat nog even op zich wachten. De coronapandemie en de Brexit zorgen ervoor dat de geplande terugplaatsing van eind februari wordt verplaatst naar eind april.

Den Bosch - Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de restauratie van de drakenfontein. De vier bronzen draakjes zijn hersteld en schoongemaakt. De natuurstenen zuil en trappen zijn gerestaureerd en daarna naar Duitsland vervoerd voor een behandeling met een speciale hars. Die zorgt ervoor dat het natuursteen niet verder slijt. Voordat de hars kon worden aangebracht heeft het natuursteen eerst lang moeten drogen. 

Steen uit Engeland

De rand van de fontein wordt volledig vernieuwd en opgebouwd met steen uit Engeland. Vanwege corona en de Brexit heeft de levering daarvan vertraging opgelopen. Na levering wordt het steen hier op maat gemaakt. 

Vanaf april 

Oorspronkelijk zou de opbouwfase van de drakenfontein in week 8 (laatste week februari) starten. Doordat het droogproces van de zuil en trappen en de levering van het steen iets langer duren, wordt de bouwplaats pas weer vanaf april ingericht. 

Van 26 april tot en met 9 juli wordt de fontein weer opgebouwd en komt de Bossche draak weer terug naar het Stationsplein. Net als vorig jaar zal een omleidingsroute worden ingesteld en worden direct omwonenden en andere belanghebbenden geïnformeerd.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding