Zieke paradekastanjes worden gekapt, begin volgende week


<p>Parade zonder kastanje</p>

Parade zonder kastanje

(Foto: )

Zieke paradekastanjes worden gekapt, begin volgende week

Van de kastanjebomen op de Parade worden er vanaf komende week drieëndertig gekapt. De bomen zijn ziek, daardoor verzwakt en vormen een gevaar voor passanten. De gemeente ‘s-Hertogenbosch houdt er rekening mee dat kou en sneeuw het gevaar vergroot en gaat daarom snel over tot de kap. 

Den Bosch - De bomen zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Daar berichtte de Bossche Omroep al eerder over. Toch worden niet alle kastanjes op de Parade gekapt. Van de bomen die op de nominatie staan om geveld te worden, is vastgesteld dat de wortels slecht zijn. Van de overige bomen is het wortelstelsel niet afgekeurd. Door de kastanjebloedingsziekte zijn ze wel ernstig verzwakt. Daarom houdt de gemeente de bomen de komende tijd in de gaten. 

Wat komt er voor terug?

De bomen verdwijnen misschien niet compleet van het plein. Omdat de kastanjes een historische binding hebben met de Parade, denkt de gemeente ‘s-Hertogenbosch na over het hergebruiken van het gekapte hout. Over wat er op de plek van de verdwenen bomen terugkomt, denkt de gemeente ook nog na. In elk geval bomen, zegt wethouder Mike van der Geld. “We willen de groene waarde van het plein zeker behouden. De bomen dragen bij aan de sfeervolle uitstraling en geven verkoeling. De vraag is wanneer, en we nemen daar als college op korte termijn een besluit over.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding