Kwetsbaarheid van keramiek in beeld


<p>Schrijven met graffiti, je &#39;tag&#39; ofwel handtekening achterlaten. Normaalgesproken snel en ongezien, maar Yuri van Poppel pakt zijn moment bij Cor Unum.</p>

Schrijven met graffiti, je 'tag' ofwel handtekening achterlaten. Normaalgesproken snel en ongezien, maar Yuri van Poppel pakt zijn moment bij Cor Unum.

(Foto: )

Kwetsbaarheid van keramiek in beeld

Net als een aantal winkeliers in de Bossche binnenstad, besloot keramiekatelier Cor Unum met houten panelen haar interieur en producten te beschermen. En net als bij andere afgeschermde etalages worden deze schotten versierd. Graffitikunstenaar Yuri van Poppel is daarmee aan de slag gegaan.

Het is een idee van stagiaires bij Cor Unum Anne, Maribel, Pleun, Geertje, Sofie, Sacha en Akeesha. Onder de toepasselijke noemer ‘Alles van waarde is weerloos’ bieden zij binnenkort passanten en publiek op een ludieke en verrassende manier zicht op de kunstwerken van dit keramiekhuis.

Kunst of vandalisme?

Daarvoor is Yuri van Poppel met zijn graffiti bezig om de houten schotten te transformeren tot kunstwerken. Yuri is gefascineerd door de snel geschreven ‘graffititags’ en de bijbehorende tegenstelling ‘vandalisme versus kunst’. 

Graffiti op keramiek

Met Cor Unum zoekt hij nu naar de mogelijkheden om graffiti te schrijven met glazuur. Achter de schermen van de schotten zijn de stagiaires inmiddels bezig om delen van de collectie elk op hun eigen wijze te vertalen naar het projectthema. 

Onvolmaakt is uniek

Volgens Cor Unum directeur Charlotte Landsheer verwijst Lucebert’s gedicht naar alles wat klein en kwetsbaar is. “En dat is vaak het meest waardevolle wat er bestaat”, aldus Charlotte. “De houding van kwetsbaarheid en onvolmaaktheid toont moed. Vooral In een maatschappij waarin perfectie vaak het ideaal vormt. Maar het zijn juist de kleine onvolmaaktheden die mensen uniek en toegankelijk maken. En dat weten wij hier bij Cor Unum”.

Het resultaat van het project is vanaf vrijdag 12 februari te zien aan de voorzijde van Cor Unum aan de Vughterstraat.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding