Ruim miljoen euro voor simpele verduurzaming


<p>Met isolatie achter de radiator gaat de warmte de juiste richting uit.&nbsp;</p>

Met isolatie achter de radiator gaat de warmte de juiste richting uit. 

(Foto: )

Ruim miljoen euro voor simpele verduurzaming

Met een bedrag van 1,1 miljoen euro uit Den Haag wil de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan de slag om haar inwoners minder energie te laten verbruiken. Met kleine aanpassingen denkt de gemeente in ruim 13.000 woningen het energieverbruik terug te kunnen schroeven. 

Den Bosch - Bij kleine aanpassingen denkt de gemeente aan radiatorfolie, led-lampen en tochtstrips in huurwoningen én in koopwoningen van na 1977. Alle bewoners krijgen daarover een brief. Voor woningen van voor 1977 is er vorig jaar een dergelijke actie geweest. Toen hebben bijna vierduizend bewoners van koopwoningen gebruik gemaakt van adviezen, energiechecks en tegoedbonnen voor kleine energiebesparende maatregelen.

Goed voor milieu en portemonnee

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat) is blij met de rijkssubsidie. “Hiermee kunnen we met inwoners weer mooie stappen zetten. We willen in 2050 klimaatneutraal zijn. Om dat doel te halen, moeten we ook anders omgaan met energie. We zetten in op het duurzaam opwekken ervan. Maar met het besparen van energie, weten we ook veel winst te behalen. Inwoners voelen het in hun portemonnee, en  het milieu wint er ook bij”.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding