Twee vliegen in één klap: help ondernemers én Quiet


<p>Berith (voorgrond) zette stappen voor de actie van Quiet. Letterlijk. Met een sponsoractie haalde ze geld op voor de tegoedbonnen.</p>

Berith (voorgrond) zette stappen voor de actie van Quiet. Letterlijk. Met een sponsoractie haalde ze geld op voor de tegoedbonnen.

(Foto: )

Twee vliegen in één klap: help ondernemers én Quiet

“Twee vliegen in één klap”. Zo heet de onlangs gelanceerde actie van Quiet Den Bosch. Bedacht om de lokale ondernemer te steunen én de members van Quiet iets in het vooruitzicht te stellen. Het idee is eenvoudig en iedereen kan meedoen: koop een cadeau- of tegoedbon bij jouw favoriete lokale ondernemer(s) en stel deze beschikbaar aan Quiet Den Bosch.

Den Bosch - “Onze members hebben het zwaar”, vertelt Yvette Hurkens van Quiet. “De coronacrisis zorgt ervoor dat zij nog minder mensen zien en nog minder uitjes hebben dan voorheen. Nu ondernemers door de lockdown ook niets kunnen bieden in de vorm van bijvoorbeeld een etentje of kappersbehandeling, kijken we met deze actie naar de toekomst. Het is een succes. De cadeaubonnen komen uit allerlei hoeken. Van particulieren, serviceclubs en van ondernemers.”

Wandelen voor cadeaubonnen

Een voorbeeld is de actie van JCI ’s-Hertogenbosch, Junior Chamber International. Berith Spoelstra, lid van de club, vertelt: “Een stappen challenge op mijn werk inspireerde ons om met JCI ook zoiets te doen: de ‘10.000 stappen challenge’. Een sponsoractie, waarbij de leden van JCI gaan wandelen en de opbrengst omgezet wordt in cadeaubonnen voor Quiet, uiteraard afgenomen bij Bossche ondernemers. Het past perfect bij onze doelstelling om iets voor de maatschappij te betekenen.” 

Uitje na de lockdown

Het initiatief viel goed. Berith: “De lockdown heeft op iedereen z’n weerslag, dus ook op ons. Zelf vonden we het fijn om elkaar weer eens live te ontmoeten, door samen te wandelen. Er ontstond ook een leuk wedstrijdelement. Met een app zag je precies wie er op nummer 1 stond! We vonden sponsors onder familie, vrienden en ons netwerk en haalden in totaal 750 euro op. Daarvan kochten we cadeaubonnen bij onze favoriete restaurants, zoals Het Viswijf en Stefano’s Pizzeria, beiden ook getroffen door de lockdown. Quiet verdeelt de bonnen onder haar members, zodat zij na de lockdown een leuk uitje hebben.”

Het is een van de mooie voorbeelden van de actie. “De bereidwilligheid is gelukkig groot”, vervolgt Yvette. “Zo steunden gulle gevers ook schoenmakers, drogisterijen, kledingzaken, de kaaswinkel en uiteraard de horeca. Nu zij voorlopig nog niet opengaan, blijft de actie ‘Twee vliegen in één klap’ actueel en nodigen we iedereen uit ook mee te doen! “

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding