<p>Arianne en Koosje.</p>

Arianne en Koosje.

(Foto: )

Emotioneel verhaal over het redden van Koosje; de kat van 7000 euro

VINKEL - Zorgen voor meer dan tien katten met een handicap is niet voor de poes, maar Arianne de Jong zorgt ervoor dat alles op z’n pootjes terecht komt. In en om haar woning in het Vinkelse buitengebied, tot Het Katshuisch omgedoopt, zorgt ze voor haar ‘katten met een rugzakje’. En daar kan Arianne heel ver in gaan. Een van die katten speelt de hoofdrol in het nieuwe boek ‘Koosje; de kat van 7000 euro’. In dat boek schrijft Arianne ‘de emoties van zich af’ met een ontroerend verhaal over de zoektocht naar een remedie voor een ernstig gehandicapt kat.  

“In juni 2019 werd Koosje bij me gebracht”, vertelt Arianne. “Een kitten van wie de achterpootjes in een hoek van 90 graden stonden. Een kitten vol levenslust. Ik besloot voor Koosje te gaan. Dat resulteerde in een zoektocht van anderhalf jaar om Koosje in leven te houden.” De reden waarom de zoektocht zo lang duurde was omdat de handicap van Koosje zeldzaam is. En een behandeling nog zeldzamer. Sterker nog; er is in Nederland geen case bekend waarin een kat zoals Koosje geopereerd is en het gered heeft. 

“Ik had Koosje op de behandeltafel gelegd. De twee artsen bogen zich over de röntgenfoto’s en keken ondertussen naar de kromme pootjes. Ik hoefde zijn verband er niet af te halen. Ze opperden allerlei oplossingen, maar even zoveel redenen waarom de oplossingen niet zouden werken. Na ruim een uur waren ze klaar met denken. Koosje werd niet geopereerd. Koosje moest een echte kans krijgen vonden ze, en die kans zagen zij niet door een operatie. Ze zagen de tranen in mijn ogen, op mijn wangen. Maar hadden geen ander antwoord.”
-Uit: Koosje; de kat van 7000 euro

‘Van me afschrijven’
“Het was een emotionele zoektocht”, vervolgt Arianne, “waarin meerdere keren mijn tranen de overhand kregen. Ik ben het van me af gaan schrijven. En dat resulteerde in het boek over Koosje. Ik hoop met dit boek meer bekendheid te geven aan katten als Koosje. En dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om gehandicapte katten te redden.”

“Ik opende het deurtje van zijn mand. Hij kroop eruit, op mijn schoot. Hij richtte zichzelf op en keek met grote ogen door de ruit van de wagen. Bomen en tegemoet komende wagens vlogen voorbij. Te snel om te volgen. Koosje dook weer naar beneden en legde zijn voorpootjes op het stuur. Koosje Verstappen. De kleine draak leek zelf de wagen te willen besturen. Heerlijk eigenwijs keek hij weer boven het stuur uit en bleef daar rustig hangen. Een kat los in de auto is normaal geen goed idee. Maar ik vertrouwde Koosje compleet.
-Uit: Koosje; de kat van 7000 euro 

Bestellen
Benieuwd naar de rest van het verhaal? Het boek ‘Koosje, de kat van 7000 euro’ is te bestellen door een mailtje te sturen naar info@katshuisch.nl. De opbrengst gaat naar Stichting Katshuisch. Alvast bedankt namens Hans en Zus, Danny en Yvonne Blind, Wim, Helga, Marieke, Jos, José, Hadewiech, Gerard, Fiona, Jolanda, Agnes, Manon, Pietje, Hannes en natuurlijk Koosje.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding