In de onecht én op tv verbonden met carnaval


In Schorsbos mogen boerenbruilofsparen zich gaan melden om zich of dit jaar maar waarschijnlijk volgend jaar in de onecht te laten verbinden.
In Schorsbos mogen boerenbruilofsparen zich gaan melden om zich of dit jaar maar waarschijnlijk volgend jaar in de onecht te laten verbinden. (Foto: )

In de onecht én op tv verbonden met carnaval

SCHIJNDEL - Géén carnaval en dus ook géén boerenbruilofspaar die in de onecht verbonden wordt. De Schorsbosser commissie Boerenbruiloft uit Schijndel laat het niet gebeuren. Natúúrlijk weten ook zij dat de kans dat de happening dit jaar doorgaat te verwaarlozen is maar: “We gaan het toch altijd doorzetten”, stellen ze. Potentiële huwelijkskoppels worden daarom gevraagd zich te melden. Wie dit voor 23 januari doet, maakt kans opgenomen te worden in de opnames van het carnaval lockdown programma van KRO/NCRV. Inschrijven kan echter tot net voor de grote dag op 17 februari.

Door Wendy van Lijssel

De Boerenbruiloft in Schorsbos oftewel Schijndel is een onechte huwelijkshappening in hoofdletters. Harrie van Herpen, HenrÍëtte van Engelen, Riet Vervoort, Jeannine van de Oetelaar en Ellen van Engelen die met elkaar de commissie Boerenbruiloft vormen, gaan daar ondanks het coronavirus en alle beperkingen tóch een slinger aangeven.

Normaal een verrassing
“We gaan het altijd doorzetten”, aldus woordvoerder Harrie van Herpen. Wel net een beetje (veel) anders dan anders. “Normaal gesproken zoeken wij een bruidegom en bruid. Die worden apart van elkaar benaderd en gevraagd of zij het boerenbruilofspaar willen vormen en zich in de onecht willen laten verbinden. Tegen wie zij ‘ja’ zeggen weten ze niet. Dat zien ze pas op de grote dag en is altijd een verrassing. Natuurlijk kijken wij bij de selectie of deze mensen matchen”, legt Harrie uit. De ‘huwelijksdag is altijd een grote voor iedereen toegankelijke en feestelijke happening.

‘Als je maar onecht bent’
Dit jaar is echter niets zoals gebruikelijk. Eenmalig wordt iedereen gevraagd zichzelf samen te melden als potentieel boerenbruiloftspaar. Voorwaardes zijn er nauwelijks. Vader en dochter, neef en nicht, broer en zus, vrienden, de buurman en buurvrouw maar ook twee mannen of vrouwen. Dat en leeftijd doet er niet toe. Als je maar een ‘onecht’ stel bent. Na aanmelding volgt een uitnodiging om zich met een ludieke act te presenteren aan de commissie. Zij beoordelen wie het meest geschikt is. Zaterdag 23 januari zijn de eerste audities bij het Tramhuis.

Televisieopnames
Als toefje op de taart heeft KRO/NCRV aangegeven bezig te zijn met een carnaval lockdown programma dat in de week voor het feest der feesten dagelijks van 18.30 uur tot 19.00 uur op NPO2 te zien zal zijn. Er zullen een aantal audities gefilmd worden. Harrie benadrukt echter dat ‘stellekes’ zich ook na 23 januari mogen melden want met inachtneming van alle regels gaat de selectie door tot nét voor carnaval. “We gaan ervan uit dat carnaval helemaal niet gevierd gaat worden. Ook niet een beetje”, meldt Harrie om gelijk toe te voegen: “indien er wel mogelijkheden zijn, laten we die kans natuurlijk niet liggen.”

Zoals het er nu naar uitziet is de procedure en de zoektocht er echter een voor het Schorsbosser boerenbruilofspaar van 2022. Aanmelden hoeft niet ludiek en kan per mail/ foto en/of film via ellenvanengelen8@gmail.com

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding