Mikkers: ‘Lessen leren van nieuwjaarsnacht’


<p>Burgemeester Jack Mikkers&nbsp;</p>

Burgemeester Jack Mikkers 

Mikkers: ‘Lessen leren van nieuwjaarsnacht’

DEN BOSCH - Een kleine maand na de ruïneuze nieuwjaarsnacht in Den Bosch Oost geeft burgemeester Mikkers in een brief aan de gemeenteraad een update over de nasleep en onderzoek naar de incidenten. In die brief laat de burgemeester weten de inzet van de gemeente te evalueren ‘om lessen te leren voor een volgende gebeurtenis’, zoals dat na elk optreden gebeurt.

In de brief is verder te lezen dat een tienkoppig politieteam een strafrechtelijk onderzoek doet naar de ongeregeldheden. Mikkers toont zich optimistisch: “Ik heb goede hoop dat dit op termijn zal leiden tot het aanhouden van de verantwoordelijken.”

Over de inzet van politie ten tijde van het oproer schrijft de burgemeester dat die op oudejaarsdag bewust minder zichtbaar is geweest, om confrontatie en daarmee verergering van de situatie te voorkomen. Wel was de politie zichtbaar aanwezig aan de rand van de wijk om, volgens Mikkers ‘een aanzuigende werking te voorkomen’.

Alle gebeurtenissen, feiten en ontwikkelingen alsmede de inzet van de gemeente zijn op dit moment onderwerp van evaluatie. Burgemeester Mikkers stuurt de resultaten daarvan binnenkort naar de gemeenteraad. “Hierover vindt ook nog afstemming plaats met de driehoek en de veiligheidsregio.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding