Coalitieakkoord Vught is er; college met D66, VVD, PvdA-Groenlinks en CDA


Foto:

Coalitieakkoord Vught is er; college met D66, VVD, PvdA-Groenlinks en CDA

VUGHT - D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA gaan de komende vijfeneenhalf jaar de coalitie in de nieuwe gemeente Vught vormen. De vier partijen zijn tot een coalitieakkoord gekomen waar de fracties zich achter hebben geschaard. 

Formateurs Wilbert Seuren en Robert Gebel leidden de afgelopen weken met succes: uit de gesprekken is een coalitieprogramma gekomen. Maandag 18 januari presenteren de coalitiepartijen het akkoord. 

De gemeenteraad van Vught behandelt het coalitieakkoord op donderdag 21 januari om 20.00 uur. In deze extra raadsvergadering, die live te volgen is op het YouTubekanaal van de gemeente, worden ook de wethouderkandidaten voorgedragen voor benoeming. Alle partijen dragen een wethouder voor. Dat zijn Fons Potters (D66), Mark du Maine (VVD), Toine van de Ven (PvdA-GroenLinks) en Yvonne Vos (CDA). 

De nieuwe coalitie D66 (5), VVD (4), PvdA-GroenLinks (4) en CDA (3) heeft een ruime meerderheid in de nieuwe gemeenteraad, die door de samenvoeging van Vught en Helvoirt nu uit 23 zetels bestaat.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding