NLdoet uitgesteld, ruim dertig klusjes naar eind mei


<p>Foto ter illustratie&nbsp;</p>

Foto ter illustratie 

(Foto: )

NLdoet uitgesteld, ruim dertig klusjes naar eind mei

REGIO - Een dertigtal klusjes die in de regio zijn aangemeld bij vrijwilligersactie NLdoet zullen niet op 12 en 13 maart worden opgeknapt, maar in het weekend van 28 en 29 mei. Het Oranje Fonds, de organisator, stelt NLdoet met 2,5 maand uit  vanwege de huidige coronabesmettingscijfers en de verlengde lockdown.  

“Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we al genomen hebben, laat de huidige situatie het niet toe om NLdoet in maart plaats te laten vinden”, zegt Sandra Jetten, directeur bij het Oranje Fonds. “Klussen konden alleen aangemeld worden als ze voldeden aan de geldende coronamaatregelen. We hebben alle deelnemende organisaties hierover geïnformeerd en opgeroepen om activiteiten buiten te organiseren. Ook hebben we een extra bedrag beschikbaar gesteld om beschermende middelen als mondkapjes aan te schaffen. Desondanks komt maart echt te vroeg. Daarom verplaatsen we NLdoet naar het laatste weekend van mei. We hopen dat er dan – op anderhalve meter afstand - meer mogelijk is, maar monitoren de ontwikkelingen rond het coronavirus vanzelfsprekend nauwlettend.” 

Afhankelijk
De duizenden sociale organisaties die meedoen zijn erg afhankelijk van NLdoet. Daarom kiest het Oranje Fonds ervoor om de vrijwilligersactie te verzetten en niet af te gelasten. “Tijdens NLdoet komen honderdduizenden mensen in actie om iets voor een ander te doen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen met werk verzetten. Werk dat anders blijft liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud bij voedselbanken, dagbestedingscentra en hospices. Daarnaast is NLdoet een goede manier om nieuwe vrijwilligers te werven en die zijn onmisbaar, zeker in deze tijd”, licht Jetten toe.

Klussen
De bijna 3.000 klussen die in het hele land al zijn aangemeld worden, indien mogelijk, verplaatst naar 28 en 29 mei. De organisaties die deze klussen hebben aangemeld worden hierover geïnformeerd. Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding