Wint Rosmalense Dylan ‘De Alleskunner’?


<p>Dylan (met gele hoodie) in actie tijdens een van de vele spellen.</p>

Dylan (met gele hoodie) in actie tijdens een van de vele spellen.

(Foto: Wessel de Groot)

Wint Rosmalense Dylan ‘De Alleskunner’?

ROSMALEN - Sinds 1 januari is iedere vrijdag om 20.30 uur De Alleskunner te zien bij SBS6. In dit programma storten 100 Nederlanders zich op een afvalrace vol verrassende opdrachten, om te bepalen wie de beste allrounder is. Ook Rosmalenaar Dylan Stundebeek mengt zich in de strijd. Hoog tijd voor een persoonlijk gesprek!

Door Astrid Berkhout

“Ik had het eerste seizoen van De Alleskunner gezien, dat leek me zo’n gaaf programma”, vertelt Dylan enthousiast. “Toen ik de oproep zag voor het tweede seizoen, heb ik meteen gereageerd. Natuurlijk is de prijs, een jaar lang gratis leven, mooi maar uiteindelijk gaat het vooral om de uitdaging.”

Er waren ruim 2.000 aanmeldingen. Dylan was een van de gelukkigen die uiteindelijk werden uitgekozen. Met zijn 19 jaar was hij de jongste kandidaat. “De opnames vonden plaats in het Autotron te Rosmalen, daarmee was het voor mij een thuiswedstrijd. We hadden behoorlijk lange draaidagen, van ongeveer 8.00 tot 22.00 uur. Iedere dag deden we 7 spellen. Van tevoren moesten we allemaal een coronatest doen, je hebt immers best nauw contact met elkaar. Doordat je zo op elkaar bent aangewezen, vormden zich al snel groepjes. Na de speluitleg probeerden we samen een strategie te bedenken. Zodra de toeters losbarstten, gingen we echter gewoon los en was het ieder voor zich. In het spel was iedereen gelijk.”

Negenennegentig spellen
De meest uiteenlopende spellen passeren de revue in De Alleskunner, soms ook onder leiding van een bekende Nederlander. “We kregen bijvoorbeeld een keer een diep bevroren T-shirt dat we aan moesten zien te trekken. Hilarisch, mensen trokken massaal hun kleren uit en sloegen met het T-shirt op de grond. Het moeilijkste vond ik de opdracht waarbij we met een achttal latjes en een stukje touw een speer moesten maken om een ballon lek te prikken. Dat lukte steeds niet, dat was zo frustrerend. Verder vond ik de Songfestival Quiz erg leuk. In het begin probeerde ik vooral niet bij de afvallers te behoren. Naarmate de tijd vorderde, ging ik echter steeds meer voor de winst. Ik heb in ieder geval wel gemerkt dat de spellen niet zo makkelijk zijn als ze lijken. Je staat in het heetst van de strijd toch behoorlijk onder druk, dat heb ik een beetje onderschat.”

Een eigen bubbel
De draaidagen waren behoorlijk intensief maar er was ook tijd voor ontspanning. “In de avond werden we met de bus naar ons hotel in Utrecht gebracht. Daar hadden we dan tijd om gezellig met elkaar iets te drinken of te relaxen in het zwembad en de sauna. Sowieso was het heel bijzonder om in deze coronatijd twee weken in onze eigen bubbel te mogen doorbrengen. In korte tijd bouw je een hechte band op, iedereen leefde ontzettend met elkaar mee. Al met al was het geweldig om te doen. Of ik de winnaar ben geworden? Just wait and see!”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding