Minstens dertig Bossche gezinnen dupe van toeslagenaffaire, gemeente weet niet wie


Foto:

Minstens dertig Bossche gezinnen dupe van toeslagenaffaire, gemeente weet niet wie

DEN BOSCH - In de gemeente ‘s-Hertogenbosch wonen minstens 33 gezinnen die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. Gezinnen die kindertoeslag ontvingen, onterecht door de Belastingdienst als fraudeurs werden bestempeld en daardoor mogelijk in financiële moeilijkheden terechtkwamen. De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil deze gezinnen graag helpen, maar weet niet wie het zijn.

Dat komt omdat de Belastingdienst vanwege de bescherming van privacy de namen van de gezinnen niet mag doorgeven. Mensen moeten zich zelf melden al ze hulp of informatie willen. Daarom is de gemeente ‘s-Hertogenbosch een meldpunt gestart waar gedupeerde gezinnen terecht kunnen: het Meldpunt Toeslagenaffaire. Daar zitten de sociaal raadslieden van Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) klaar om ondersteuning te bieden. Ook mensen die denken slachtoffer te zijn kunnen bij dit Meldpunt terecht.

Het Meldpunt Toeslagenaffaire is te bereiken via de Sociaal Raadslieden, op telefoonnummer (073) 615 90 90 of sociaalraadslieden@s-hertogenbosch.nl.. Meer informatie staat ook op de website van de gemeente.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding