Bossche bouwhistorie bloot in Huis van Bosch


Foto: Henk van Esch

Bossche bouwhistorie bloot in Huis van Bosch

DEN BOSCH - De restauratie van het Huis van Bosch is in volle gang. Het pand De Kleine Winst aan de Markt is is leeggehaald en heel veel historische onderdelen zijn nu goed te zien. Tijd dus voor een rondleiding door de architect langs acht eeuwen Bossche bouwhistorie.

Met helm op en veiligheidsschoenen aan liepen genodigden en pers donderdag met de architect en een bouwhistoricus van de gemeente door het huis waar Jheronimus Bosch ruim vijf eeuwen geleden woonde en werkte. Langs oude balklagen en meer bijzondere historische details die tijdelijk zichtbaar zijn geworden. En bij bijna elk detail van het Huis van Bosch is wel wat te vertellen. 

De komende maanden wordt er gewerkt om het bijzondere rijksmonument weer toegankelijk te maken voor bezoekers. Architecten en uitvoerders die gespecialiseerd zijn in renovatieprojecten maken het komende jaar acht eeuwen aan Bossche bouwhistorie zichtbaar. Het pand is en blijft gasloos. Daarnaast is gekozen voor duurzame oplossingen met onder andere led-verlichting, isolatie en een warmtepomp.

Het Jheronimus Bosch Art Center gaat het woonhuismuseum straks exploiteren in samenwerking met de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Zij hopen eind 2021 de deuren van Het Huis van Bosch te openen voor publiek. En kun je in het pand onder andere  vlotmerken, sleutelstukken en diamantkoppen van dichtbij bekijken.

Wil je alvast iets meer weten over de bijzondere details in het Huis van Bosch? Lees er dan meer over op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding