Dit muziekfestival gaat wél door


Foto: Matthias van Middendorp

Dit muziekfestival gaat wél door

DEN BOSCH - Geen Lowlands, geen Pinkpop en geen andere grote festivals konden dit jaar doorgaan. Op iets kleinere schaal en deels digitaal is er zondag 29 november wél een festival. De stichting MuzieklesDenBosch, opgericht in dit coronajaar, houdt dan het ‘Hybride festival’. Deels op locatie in Huis73 en deels ‘live’ via Facebook. Een interactief festival, om zelf mee te doen.

“Dit past eigenlijk best goed bij onze muziekschool”, vertelt oprichter Jacco Wijnia. “We zijn altijd al met de tijd meegegaan, en vinden het belangrijk om in te gaan op de huidige situatie en op onze bezoekers. Dit doen we in de lessen, en nu kunnen we ondanks de vreemde situatie dit tóch aan de stad aanbieden. Samen met Evelien Holster van Huis73 nodigen we iedereen van harte uit om tijdens deze dag mee te doen, en zijn vragen/wensen/ideeën te laten horen, zodat we er sámen een leuke dag van kunnen maken. Juist in deze tijd is een positieve noot welkom, en kunnen we op deze manier toch samen verbinden.”

In 2020 is Stichting MuzieklesDenBosch in het leven geroepen met als doel Den Bosch te voorzien van goede muziekeducatie. Om dit te vieren stond een festival gepland met een rijk programma: masterclasses met bekenden uit de Nederlandse muziekscene, jamsessies, optredens van project-bands en leerlingen, Beatles-verhalen en pubquiz. Toen corona dat afgelopen zomer tegenhield, gingen ze al hard bezig een nieuwe variant te organiseren, die sowieso doorgang kan vinden ondanks geldende maatregelen.

En die is er, zondag 29 november van 13.00 tot 17.30 uur, met als thema ‘The Beatles’. De kern speelt zich af in Huis73, waar de muzikale acts en experts zich zullen begeven. Omdat The Beatles 60 jaar geleden ontstaan zijn en 50 jaar geleden gestopt, hebben ze zich laten inspireren door muziek van The Beatles en tijdgenoten. Vanuit daar zullen ze de dag vullen met afwisselende activiteiten, die online uitgezonden wordt én interactie aangaat met de ‘bezoekers’ die thuis zitten. Zo is er een muziekbingo met video-connectie, er is een Beatles-expert die mooie verhalen deelt en alles samenbindt in een pubquiz. Ook zijn er vraag/antwoordsessies tussen de acts en masterclasses door, waardoor bezoekers alsnog al hun vragen kunnen stellen en misschien wel invloed kunnen uitoefenen op wat ze zien en horen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding