De Drakenfontein: plastische chirurgie in Haarlem en verjongingskuur in Duitsland


De Drakenfontein: plastische chirurgie in Haarlem en verjongingskuur in Duitsland

DEN BOSCH - Het is alweer een tijdje leeg op het Stationsplein. De drakenfontein is gedemonteerd, de nieuwe technische installatie voor de fontein is aangelegd en de fundering voor de fontein is gestort. Onze gouden draak logeert nog steeds op het plein voor Het Noordbrabants Museum. Ondertussen werken verschillende specialisten op andere locaties hard aan de restauratie van de fontein en de vier kleine, bronzen draakjes.

De verschillende delen van de fontein zijn inmiddels gereinigd en gerestaureerd en per vrachtwagen naar Zuid-Duitsland gebracht. Zodra die klaar zijn met drogen, worden ze daar behandeld met een acrylhars om de natuursteen te beschermen tegen vocht en veroudering tegen te gaan.

Een gespecialiseerd bedrijf in Haarlem haalt op dit moment bij de vier bronzen draakjes de kalkaanslag weg met een zachte koperborstel. Dan worden de oneffenheden en scheurtjes goed zichtbaar, die worden gelast en afgewerkt. In de bek van de draakjes zit nog een stuk van een loden waterleiding. Die wordt straks vervangen door een exemplaar van koper. Voordat de draakjes weer thuis komen, worden ze in de was gezet. 

Benieuwd naar het proces? Kijk dan op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding