Opgeheven Wereldbeelden gunt kasrestant aan ontmoetingsplek


<p>De aanbouw van de openbare tribune aan de Zuid-Willemsvaart is volle gang. Mede dankzij de donatie van Wereldbeelden.&nbsp;</p>

De aanbouw van de openbare tribune aan de Zuid-Willemsvaart is volle gang. Mede dankzij de donatie van Wereldbeelden. 

(Foto: Jan de Rond)

Opgeheven Wereldbeelden gunt kasrestant aan ontmoetingsplek

DEN BOSCH - Met een mooie donatie van Stichting Wereldbeelden kan Stichting Weeshuisjes verder met de bouw van een openbare tribune aan de waterkant in het Zuid-Willemspark, bij het voormalige brugwachtershuisje op de Orthenbrug. Dat huisje is sinds 2018 in gebruik als sociaal initiatief ‘Camping Koffietent’.

Van dat initiatief is Imke van Dillen, die uitlegt hoe de hele buurt meebouwt aan die plek voor ontmoetingen aan het water. “Buurvrouw Anna van der Wedden (Annarchi) heeft de tribune aan de waterkant ontworpen. Buurtgenoot Helmer Lathouwers, Koen Lommerse en Charles Kluijtmans (Charles Maak Het) hebben met collega’s de fraaie tribune van FSC-hout gebouwd. Ze kregen daarbij hulp van onze ‘campingbazen’. Elho sponsort onder andere de plantenbakken en een regenton. De tribune is daardoor echt publiek domein. Mede mogelijk gemaakt door royale donaties van campinggasten plus bijdragen van het VSBFonds, het Prins Bernhard Buurtcultuurfonds en Stichting Wereldbeelden.”

Opheffing
Die laatste stichting heeft letterlijk al haar geld in het buurtproject gestoken. Het gaat namelijk het resterende kasbedrag dat overbleef na opheffing van Stichting Wereldbeelden. Die stichting heeft zichzelf opgeheven omdat ze haar bestaansrecht verdwijnen met de succesvolle opzet van World Press Photo bij Willem Twee muziek en beeldende kunst. Begin dit jaar heeft de stichting alles overgedragen aan die partner. Stichting Wereldbeelden had in haar statuten opgenomen dat bij opheffing het resterende bedrag overgemaakt dient te worden naar een stichting met een Anbi-status.

Buurtparticipatie
En dat is de stichting van Imke van Dillen geworden. “We vonden het belangrijk dat de begunstigde organisatie een, met alle respect natuurlijk, relatief kleinschalig initiatief is”, legt oud-voorzitter van de stichting met de toepasselijke achternaam Ruud Geven uit. “Zij kunnen het beste gebruiken en we vonden het belangrijk dat de gekozen organisatie iets nieuws toevoegt aan ‘s-Hertogenbosch.” Stichting Weeshuisjes is als buurt- en wijkorganisatie opgenomen in de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch. De stichting kan zich met dergelijke giften blijven inzetten voor buurtparticipatie en het creëren van ontmoeting tussen bewoners in het publieke domein. Stichting Weeshuisjes stimuleert het gebruik van leegstaand (kleinschalig) vastgoed voor sociale doeleinden zoals de potentie van buurtbewoners laten floreren ten gunste van de leefbaarheid in de buurt.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding