<p>Multi-talent Karsu betovert met haar stem het publiek. Foto: Selcuk Danyildiz&nbsp;</p>

Multi-talent Karsu betovert met haar stem het publiek. Foto: Selcuk Danyildiz 

(Foto: )
Theater aan de Parade

Na North Sea en Carnegie Hall speelt Karsu in de Brabanthallen

DEN BOSCH - Optredens in meer dan twintig landen, drie optredens in de befaamde Carnegie Hall in New York, twee op het North Sea Jazz Festival en afgelopen zomer één van de allerlaatste artiesten in de Pleinzaal in Theater aan de Parade. Multi-talent Karsu heeft in haar jonge carrière al veel bereikt. Dit najaar komt ze terug naar Den Bosch met een speciaal programma voor deze coronatijd. Samen met haar bandlid Mart Jeninga staat ze op zaterdag 19 december in 1931, Brabanthallen.

De Nederlandse muzikante met Turkse roots is behalve een begenadigd zangeres en pianist, ook componist en tekstschrijfster. Haar eigenzinnige mix van r&b, pop en rock neemt je mee naar de uithoeken van de wereld. Samen met haar bandlid Mart Jeninga heeft Karsu een speciaal programma gemaakt in deze moeilijke tijden voor de livemuziek. De indrukwekkende première vond plaats in het lege Amsterdamse Concertgebouw. Op 19 december geeft ze dit bijzondere concert in ’s-Hertogenbosch.

Gepassioneerd
Ze is een gevierde en geliefde internationale performer. Haar luisteraars betovert ze niet alleen met haar pianospel, maar ook met haar stemgeluid waarmee ze een onuitwisbare indruk achterlaat. Karsu haar stem is uitzonderlijk, haar pianospel gepassioneerd, composities aanstekelijk en in combinatie met haar vrolijke look kan het publiek geen genoeg van haar krijgen.

Karsu
In 2012 verscheen haar debuutalbum ‘Confession’, dat lovende kritieken kreeg: de Telegraaf bestempelde het als een “bruisende plaat” en Trouw vond “Confession een vedette in de dop”. Haar tweede album ‘Colors’ werd in 2016 bekroond met een Edison en ook haar laatste plaat ‘Karsu’ kreeg juichende recensies. Tijdens het maken van die nieuwe plaat ontwikkelde Karsu een ander geluid, geïnspireerd door haar reizen in China, Bali en Los Angeles. Op ‘Karsu’ staan zowel Engelse als Turkse nummers, waarin heel intieme en melancholische momenten heel intens kunnen worden als de zangeres eenmaal los gaat.

“Of ze nu achter de piano een liedje inzet, of een zuivere oerkreet lanceert, alles wat Karsu doet is geladen met intensiteit”, schreef De Volkskrant over Karsu. Ze is op zaterdag 19 december te zien in 1931, Brabanthallen, waar Theater aan de Parade en MAINSTAGE onder de noemer ‘Cultuurstad Theaters’ meer dan 90 voorstellingen presenteren. Voor kaarten en info ga je naar www.theateraandeparade.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding