<p>Marcel en Angelique Schuurmans bezorgen de Bossche Omroep. Maar niet om er zelf financieel beter van te worden. De verdiensten gaan naar Quiet Den Bosch om ze te helpen armoede te verzachten.</p>

Marcel en Angelique Schuurmans bezorgen de Bossche Omroep. Maar niet om er zelf financieel beter van te worden. De verdiensten gaan naar Quiet Den Bosch om ze te helpen armoede te verzachten.

(Foto: )
Quiet

'Elke dinsdag lopen we ons rondje Bossche Omroep'

Quiet Community wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven, met behulp van sponsoren. Maar ook andere creatieve ideeën komen boven drijven. Zoals bij Marcel en Angelique Schuurmans. Ze brengen sinds de coronacrisis de Bossche Omroep rond in hun wijk. De verdiensten gaan naar Quiet.

DEN BOSCH - Ze wilden wat dichter bij het centrum van Den Bosch wonen, Marcel en Angelique Schuurmans. Met die wens ging het stel op huizenjacht. In november vorig jaar was het zover. Na 25 jaar Maaspoort verruilden ze hun woning voor een plek waar wat meer reuring is. Na enkele weken viel het hen ineens op: de Bossche Omroep viel hier niet in de bus. Een blad dat ze regelmatig doorbladerden aan de keukentafel en zeker rond carnavalstijd. “Meestal bezorgen tieners deze krantjes. Die wonen er hier nauwelijks, dus ik kan het verklaren”, legt Marcel uit.

“Ergens in april, toen de coronacrisis een feit was, gingen onze gedachten uit naar vrijwilligerswerk. Gewoon, om iets te kunnen betekenen in deze tijden. Ineens bedachten we: we kunnen ons krantje ook zélf gaan rondbrengen. En als we de vergoeding daarvoor nou eens aan een goed doel geven?”

Lokale kracht

Angelique vertelt: “Een goed doel kiezen is best lastig. Er zijn er zoveel. Maar we kennen Angelina Hoedemakers, coördinator van de member-activiteiten bij Quiet. De organisatie spreekt ons aan omdat het relatief kleinschalig is vergeleken bij grote fondsen én omdat Quiet Den Bosch zich puur richt op onze stadgemeente. Dat lokale sprak ons aan. Het gaat om een bescheiden bijdrage, maar alle kleine beetjes helpen.”

Wie had dat gedacht?

Marcel vult aan: “We werken beiden fulltime, maar dit klusje is natuurlijk een kleine inspanning. We wandelen samen een half uurtje en dan liggen ze bij onze buurtgenoten op de deurmat. Als de kranten binnenkomen en gevouwen moeten worden, moet ik wel eens lachen. Dan denk ik terug aan de tijd dat onze kinderen dit als bijbaantje hadden. Wie had gedacht dat wij er nu mee lopen?”

Bossche bollen

Quiet is blij met de bijdrage. Yvette Hurkens, coördinator sponsoring en communicatie: “Dit is natuurlijk fantastisch, mensen die uit eigen beweging in actie te komen. We hopen dat ze ook in de donkere dagen die er aankomen blijven bezorgen. Donaties komen geheel ten goede aan de members. We zoeken steeds naarhebben al mooie bestemmingen voor het geld. De nadruk ligt in deze tijd op activiteiten die ontmoetingen stimuleren. Zo staan iIn januari staat een aantal workshops ‘Bossche bollen maken’ gepland, maar ook een lunch verzorgd door ‘Goeispul’, de lunchservice van Leerwerkcentrum De Werkcarrousel kunnen we realiseren. Uitjes, die onze members enorme waarderen. En daar doen we het voor.”

Quiet Community wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven, met behulp van sponsoren. Maar ook creatieve ideeën zoals van Marcel en Angelique Schuurmans zijn natuurlijk van harte welkom! Heb je zelf ideeën? Geef ze aan ons door via denbosch@quiet.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding