<p>Behalve Jumbo-Visma nemen ook andere bedrijven intrek in de kantoren op bedrijfsterrein De Brand. Goed voor de werkgelegenheid.&nbsp;</p>

Behalve Jumbo-Visma nemen ook andere bedrijven intrek in de kantoren op bedrijfsterrein De Brand. Goed voor de werkgelegenheid. 

(Foto: )
Bouwen en Wonen

Nieuwe thuisbasis van Jumbo-Visma

DEN BOSCH - Team Jumbo-Visma laat haar nieuwe ‘service course’ bouwen op bedrijventerrein De Brand in Den Bosch. Langs de A2 en de N279 heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch een kavel van ruim zesduizend vierkante meter verkocht aan het vastgoedbedrijf dat het topsportcentrum gaat ontwikkelen. De verhuizing staat medio volgend jaar gepland.

Eerder deze maand is het officiële startschot gegeven voor de bouw van wat het nieuwe hightech sportcentrum van Team Jumbo-Visma moet worden. Service Course, in wielertermen de ruimte waar de fietsen en materiaal staan opgeslagen, is de thuisbasis van waaruit de complete sportploeg ondersteund wordt. Het huidige service course, die ook in Den Bosch staat, is te klein geworden.

Daarom ging Jumbo-Visma op zoek naar een nieuwe locatie en vond die op het 6.280 vierkante meter grote kavel op de hoek Het Zuiderkruis - De Grote Beer op bedrijvenpark De Brand. Met de komst van het service course is de laatste kavel aan Het Zuiderkruis ingevuld en is bedrijvenpark De Brand bijna geheel bebouwd.

Groei past bij ambities

Vastgoedontwikkelaar Somerset Capital Partners is een van de partners van Team Jumbo-Visma en ontwikkelt het nieuwe gebouw. Dat bestaat uit 1.400 vierkante meter bedrijfshal en 2.600 vierkante meter kantoorruimte, dat voor het grootste deel door Team Jumbo-Visma gehuurd wordt. Een deel van de kantoren zal aan derden verhuurd gaan worden. De faciliteit krijgt een moderne bedrijfsruimte en kantoor en een gastvrije ontvangstruimte waar Team Jumbo-Visma haar partners ontvangt. Met de uitbreiding hoopt Team Jumbo-Visma de ruimte te krijgen die ze nodig heeft om de groei in haar sportieve ambities te kunnen verwezenlijken.

Bij de ceremonie van de ‘eerste paal’ waren gasten van Team Jumbo-Visma en Somerset Capital Partners, vanwege corona, alleen digitaal aanwezig. Dat waren vertegenwoordigers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, architect Mulderblauw en hoofdaannemer Wijnen Bouw en Service. Algemeen directeur van Team Jumbo-Visma Richard Plugge, liet in zijn toespraak weten dat een droom in vervulling gaat. “Team Jumbo-Visma groeit en doet mee aan de top van het internationale wielrennen en schaatsen. We willen de komende jaren blijven groeien, ook in andere disciplines binnen onze sporten. We presteren over de hele wereld, we reizen af en aan. Maar dat doen we vanuit een stevige thuisbasis.” Volgens Plugge wil het sportteam de groei die het doormaakt laten weerspiegelen in de nieuwe thuisbasis. “We zijn heel blij dat vandaag de start wordt gemaakt van het duurzame gebouw in de regio waar we ons groeipad hebben ingezet. We kijken uit naar meer succes, waarvan de start altijd hier begint, in het epicentrum van de ploeg.”

Goed voor werkgelegenheid

Ook wethouder Jan Hoskam, die gaat over Economische Zaken in de gemeente ‘s-Hertogenbosch, is enthousiast over de aanwezigheid van Team Jumbo-Visma in zijn stad: “Het is fantastisch dat de basis voor de wereldprestaties van de sporters van Jumbo-Visma hier in onze gemeente wordt gelegd. Mede door medewerkers uit de buurt en de regio. Met de groei van de Service Course neemt de werkgelegenheid nog meer toe.” Behalve de werkgelegenheid schiet er bij wethouder Hoskam andere toepasselijke bijkomstigheid te binnen: “Daarnaast sluit een aantal activiteiten heel goed aan op Den Bosch als datastad. Want als ergens de toepassing van data volop in ontwikkeling is, dan is het wel in de sportwereld.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding