<p>Vorig jaar kon Jeannette in deze krant een meer positieve boodschap brengen. Dit jaar is de organisatie creatief op zoek naar alternatieven.</p>

Vorig jaar kon Jeannette in deze krant een meer positieve boodschap brengen. Dit jaar is de organisatie creatief op zoek naar alternatieven.

(Foto: )

De EngelenTafels blijven dit jaar leeg

“Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten dat er dit jaar geen EngelenTafels zijn.” Die beslissing maakt oprichter Jeannette Saatrube niet lichtvaardig maar ‘we stellen veiligheid en gezondheid voorop’. Maar de organisatie blijft wel kijken hoe ze haar missie tóch kan invullen: niemand met kerst alleen te laten zijn.

DEN BOSCH - In voorgaande jaren koppelde De EngelenTafel mensen die met kerst hun huis en hart openstelden, aan mensen die de feestdagen anders alleen zouden doorbrengen. Dit jaar gaat dat dus niet door. “Dat is echt ontzettend jammer”, zegt Saatrube, “graag zouden we ook dit jaar samen kerst vieren voor duizenden mensen mogelijk willen maken.”

Daarom kijkt EngelenTafel naar andere vormen om aandacht te schenken en verbinding te maken. “Zo sturen we iedereen die ooit aan een EngelenTafel te gast is geweest (en waar we het adres van hebben) komende maand een kaartje om aan te geven wat er dit jaar verwacht kan worden van ons. En we vragen de gastvrouwen en gastheren om tijdens kerstavond of de kerstdagen een passende vorm te vinden om toch even contact te maken en/of virtueel samen te zijn.”

Paola van Middelkoop ontvangt met haar gezin al jaren diverse gasten met kerst aan haar EngelenTafel. “Helaas kan dat dit jaar niet, maar we willen de gasten van eerdere jaren wel laten weten dat we aan hen denken”, legt Paola uit. “Bijvoorbeeld door een lekker taartje langs te brengen, een belletje met een kerstgroet, samen een kerstborrel drinken via FaceTime en ga zo maar door.” Dat zijn dingen die iedereen kan doen om juist met kerst aandacht te hebben voor elkaar en voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Zo vervolgt Jeannette: “De vindingrijkheid van de corona tijd is dus ook deze kerst van groot belang! Wat doe jij voor de mensen om je heen?!”

Van 8 naar ruim 2000 gasten

De EngelenTafel is een warme kerstavond met oprechte aandacht voor mensen die graag samen kerst vieren en voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Een manier om nieuwe mensen te leren kennen, zingeving te vinden voor de kerstdagen en een warme kerst te hebben waar je met een dankbaar gevoel aan terugdenkt.

Het initiatief van Jeannette is zeven jaar geleden ontstaan toen ze thuis aan haar kersttafel acht onbekenden uitnodigde om samen kerst te vieren. Een bijzondere en hartverwarmende avond werd het. Dat vroeg om meer. Vanaf 2017 deelt ze haar verhaal en inspireerde vele anderen om mee te doen. En met succes; afgelopen jaar schoven ruim 2000 mensen aan ongeveer 425 tafels door heel Nederland aan. Velen zijn geraakt door het idee om meer om te zien naar anderen en geven op hun eigen manier invulling aan het gedachtengoed van de EngelenTafel.

Meer info over EngelenTafel en mogelijkheden om mee te doen vind je op de website www.engelentafel.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding